Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West


---

Veiligheidsweek: 10 tot 14 oktober

30 september 2011

Maandag 10 oktober om 9.00 uur debatteert stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud met jongeren van het Calvijn College over veiligheid. Het is de start van de jaarlijkse veiligheidsweek met talloze activiteiten.

Convenant

Maandagavond ondertekenen HVO Querido, bewoners, politie, stadsdeel en ondernemers een convenant om de overlast van de daklozenopvang bij het Delflandplein te verminderen.

Pin en Win-actie

De hele maand oktober loopt de pin en win-actie: bewoners kunnen hun pinbonnen registreren op de website van Pin en Win in Nieuw-West en maken kans op een van de vele prijzen die lokale ondernemers beschikbaar stellen. Pinnen helpt tegen overvallen, omdat overvallers uit zijn op contant geld.

Safe Express

Ondernemers kunnen tijdens de veiligheidsweek zes keer gratis gebruik maken van het geldtransport Safe Express. Medewerkers van G4S komen het geld in de winkel ophalen, zodat ondernemers niet met geld over straat hoeven.

Advies van de veiligheidsbus

Dinsdag 11 oktober van 11.00 tot 15.00 uur kunnen bewoners advies en informatie krijgen in de veiligheidsbus op het Osdorpplein.

Debat over veiligheid en overvallen

In het stadsdeelkantoor op Plein '40-`45 is dinsdag 11 oktober een debat met ondernemers over veiligheid en overvallen. Woensdag 12 oktober 15.00 tot 17.00 uur debatteren ouders van leerlingen van het Calvijn College over de veiligheid.

Bewonersavond

Donderdag 13 oktober van 19.00 tot 21.30 uur, is in de raadzaal van stadsdeelkantoor Osdorp, een bewonersavond met als thema de overvallen op het Osdorpplein, Tussen Meer en Dijkgraafplein. Besproken wordt wat politie en stadsdeel doen en wat bewoners kunnen doen.