Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier


Nieuwe inloopbijeenkomst Schulpvaart op 10 oktober

Publicatiedatum : 30 september 2011

Inrichtingsplan voor deelgebied 1

Door een stroomstoring konden de inrichtingsplannen `Ontwikkeling Schulpvaart' niet goed worden voorgelegd aan de circa 45 belangstellenden die maandag 26 september naar Geesterhage in Castricum waren gekomen.

Wij organiseren daarom een nieuwe mogelijkheid om het inrichtingsplan te bekijken en vragen te stellen op maandagavond 10 oktober in Ontmoetingscentrum Geesterhage, Geesterduinweg 3, inloop tussen 19.00 en 21.00 uur.

* Inrichtingsplan gebied 1 (pdf)

* Inrichtingsplan gebied 2 (pdf)

* Landschap, cultuurhistorie en archeologie (pdf)
* Natuur (pdf)

* Water deelgebied 1 (pdf)

* Water deelgebied 2 (pdf)

Vóór de stroomstoring op 26 september legden medewerkers van het hoogheemraad-schap en ingenieursbureau Haskoning uit hoe de plannen tot stand zijn gekomen en hoe rekening is gehouden met de wensen en ideeën van bewoners en andere betrokkenen. Ook de ervaringen van bewoners uit de buurt van een vergelijkbaar project in Heemstede, het Noorderveld, kwamen aan bod. Twee bewoners vertelden enthousiast over het nieuwe waterbergingsgebied: een bloemrijk gebied waar koeien grazen dat na hevige regenval verandert in een plas water en dan in enkele dagen weer wordt leeggepompt. Het water trekt veel verschillende vogels aan: "Veel bewoners hebben een verrekijker gekocht." Overlast tijdens de aanleg door extra verkeer en graaf-werkzaamheden is te overzien en een vraag uit de zaal naar overlast van muggen kon ontkennend worden beantwoord. Het belangrijkste onderwerp van de avond, het bespreken van de inrichtingsplannen voor de twee deelgebieden bij de Schulpvaart, kon niet doorgaan. Op 10 oktober wordt hier de draad weer opgepakt.