Gemeente Lopik

UW Huis, UW Toekomst

Woningtest

Op maandag 10 oktober 2011 om 10.00 uur wordt in De Schouw, Beatrix Plantsoen 5 te Lopik een voorlichting gegeven over veilig en comfortabel wonen. De organisatie is in handen van de Seniorenraad. De bijeenkomst start met een presentatie van de wijkagent over de `babbeltruc'. De tweede helft van de ochtend zal door de projectleider van de provincie uitleg gegeven worden over het project UW Huis, UW Toekomst. U bent van harte welkom. U hoeft zich hiervoor niet op te geven en er zijn geen kosten aan verbonden.

Via dit project kunnen inwoners die een dagje ouder worden en nog lang prettig en zelfstandig in hun koopwoning willen wonen, een woningtest doen om hun woning kosteloos testen op comfort en veiligheid. Ook kunnen zij via de test nagaan op welke punten zij hun woning tijdig kunnen aanpassen, zodat zij gericht actie kunnen ondernemen. De woningtest kan worden gedaan via de website www.uwhuisuwtoekomst.nl De test kan via deze website ook worden afgedrukt om op papier in te vullen. De gemeente Lopik is één van de zes gemeenten die haar inwoners deze test aanbiedt. De resultaten van de test zijn niet beschikbaar voor senioren in huurwoningen. Zij kunnen zich het beste richten tot hun woningbouwvereniging of verhuurder.

Vrijwilligers gezocht
In het kader van dit project komen we graag in contact met geïnteresseerde vrijwilligers die af en toe eens ouderen aan huis willen bezoeken om samen de woningtest te doen. De vrijwilligers die we op het oog hebben zijn in het bezit van een computer en hebben enige computerervaring. Voor informatie kunt u contact opnemen met Annette Noten, beleidsmedewerker Wmo en ouderen, tel.: (0348) 55 99 36 (op maandag niet bereikbaar).