Gemeente Lopik

Week van de opvoeding

Van 10 tot 17 oktober 2011 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Lopik de Week van de Opvoeding. Centraal staat het delen van tips en adviezen. Op 13 oktober 2011 maakt wethouder De Korte-de With om 11.00 uur de gouden tipgever bekend.

Ouders zijn uitgenodigd hun meest handige of effectieve opvoedtip te delen via de CJG website www.cjglopik.nl met alle ouders in de gemeente Lopik. De tips worden verzameld, digitaal gebundeld en tijdens de Week van Opvoeding gepresenteerd.

Een deskundige lokale jury zal de Gouden Opvoedtipgever belonen met een oorkonde tijdens een officieel persmoment op 13 oktober 2011 op de weekmarkt in Lopik. Het CJG is aanwezig op de markt van 8.30 uur tot 12.30 uur met gratis koffie en thee. Er is gelegenheid om met CJG professionals te praten over opvoeden en opgroeien. Om 11.00 uur wordt de gouden tipgever bekend gemaakt door de wethouder jeugd mevrouw De Korte-de With.

De hele week zal www.cjglopik.nl in het thema staan van opvoedtips. Uit het hele land zijn de beste opvoedtips geselecteerd en op de website geplaatst. Daarnaast staan videoboodschappen van landelijke en lokale professionals van onder andere het Voedingscentrum, Stivoro en Rutgers Nisso op de website. Ook aan de jongeren is gedacht. Via een landelijke poll op Hyves en de jongeren actualiteiten website www.ondertussen.nl geven zij aan welke opvoedtips zij hebben voor hun ouders.