Gemeente Best

Beste Betsy komt naar je toe in de Week van de Opvoeding

04-10-2011

Van 10 tot 17 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. Het doel van deze week is het stimuleren van alledaagse ontmoetingen tussen ouders om het gesprek over opvoeden te stimuleren. Beste Betsy komt in deze week naar ouders, jongeren en kinderen toe.

Een compliment om wie je bent
In Best is het thema in de week van de opvoeding `Een compliment om wie je bent'. Beste Betsy gaat naar basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven met een mobiele koffie-/theekraam. De kraam wordt bemand door een Licht Pedagogisch Hulpverlener die een speciale flyer uitdeelt over het thema en vragen van ouders kan beantwoorden. De kraam staat er een half uur voordat de school uitgaat. Met de kinderen wordt op een aantal scholen een complimentenspel gespeeld in de klas. Beste Betsy gaat in deze week ook naar het Heerbeeck College om jongeren bewust te maken van complimenten geven en ontvangen. Leerlingen worden aangesproken aan de hand van complimentenkaartjes.

Op www.bestebetsy.nl kun je zien waar en wanneer de koffie-/theekraam staat.

Beste Betsy compliment

---

Over Beste Betsy
Beste Betsy is het Bestse Centrum voor Jeugd en Gezin, niet in de vorm van een gebouw, maar als netwerk. Beste Betsy is zichtbaar in alle medewerkers van de organisaties die zich in Best bezig houden met jeugd en die samenwerken onder één naam: Beste Betsy. Ze staan voor je klaar om je te helpen met al je vragen over opvoeden of opgroeien. Je herkent elke Beste Betsy-organisatie aan het bordje `Hier werkt Beste Betsy' aan de buitenmuur. Aan elke medewerker van Beste Betsy kun je je vragen over opvoeden of opgroeien stellen.

---