Gemeente Breda

06okt
Vervanging zes verkeerslichtinstallaties aan de Emerparklaan Gepubliceerd op 06 oktober 2011
Op maandag 10 oktober wordt begonnen met het vervangen van zes verkeerslichtinstallaties aan de Emerparklaan in de wijk Haagse Beemden. Het gaat om de verkeerslichten tussen de Peerdsbroek en de Moerlaken.
De Emerparklaan is tijdens de werkzaamheden niet afgesloten voor het verkeer. Zonder tegenslag gaan de werkzaamheden vier weken duren.

Op alle zes de kruisingen van de Emerparklaan met Moerlaken, Schapenweide, Koeieweide, Mijkenbroek,Essendonk en Donk worden de masten met lichten omgewisseld. Op de kruising Emerparklaan - Peerdsbroek wordt de software aangepast.

De huidige verkeerslichtinstallaties zijn aan vervanging toe en zijn bovendien niet aan elkaar gekoppeld. De nieuwe installaties zijn dat wel, wat zorgt voor een betere verkeersdoorstroming en luchtkwaliteit.

Wethouder Willems: "De nieuwe verkeerslichten zijn straks zó op elkaar afgestemd dat het verkeer op deze kruispunten beter kan doorstromen. Dat zorgt voor minder schadelijke stoffen in de lucht, wat de leefbaarheid in met name de Haagse Beemden ten goede komt."Tijdens de vervanging zijn maximaal drie opeenvolgende kruisingen niet voorzien van werkende verkeerslichten. Telkens wordt één rijstrook van de weg afgezet. Het verkeer kan dan zijn weg vervolgen over de andere rijstrook.

Het project wordt meegefinancierd door Europese subsidie van OP-Zuid en door subsidie van de provincie Noord-Brabant voor verbetering van de bereikbaarheid van de aangrenzende bedrijventerreinen.

Breda, 6 oktober 2011