Gemeente Breda

Vervangen bussluis Houtmarkt
De Gemeente Breda start op maandag 10 oktober met het vervangen van de bussluis aan de Houtmarkt. De werkzaamheden gebeuren in twee fasen, zodat hulpdiensten en bussen gebruik kunnen blijven maken van de helft van de weg. Zonder tegenslag duren de werkzaamheden twee weken.

Waarom

De bussluis aan de Houtmarkt is technisch op en aan vervanging toe. Door extra maatregelen bij de nieuwe bussluis, zoals de plaatsing van paaltjes en de aanleg van een groene busbaan, moet bovendien voorkomen worden dat gewone auto's er overheen proberen te rijden met alle gevolgen van dien.

Wat gaat er gebeuren

De werkzaamheden bestaan uit het slopen van de oude bussluis, het verwijderen van de bovenste drie centimeter asfalt en het plaatsen van de nieuwe put met beweegbare paal. Daarna wordt een nieuwe laag groen asfalt aangebracht. De twee laad- en losplaatsen bij de bussluis worden een stukje verplaatst, zodat hier niet meer hinderlijk geparkeerd kan worden. Om wild parkeren te voorkomen, komen er paaltjes bij de bussluis.

De gemeente vraagt uw medewerking

De gemeente is er zich van bewust dat de werkzaamheden overlast geven, maar probeert dit tot een minimum te beperken en vraagt hiervoor uw begrip.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. van Oosterum van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 4694, e-mailadres bwm.van.oosterum@breda.nl.