Gemeente Leeuwarden

Opvoedtips centraal in landelijke Week van de Opvoeding

Een vader wijst zijn zoon ergens op

De landelijke Week van de Opvoeding vindt plaats van 10 tot 17 oktober. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leeuwarden organiseert in deze week verschillende activiteiten. Het CJG stelt opvoedtips centraal.

Gouden opvoedtip

Het Thema van de Week van de Opvoeding (PDF 420 kB, opent in nieuw venster)¿ is `Wat is uw beste opvoed tip?'. Ouders en opvoeders kunnen hun tips insturen via de antwoordkaart op de flyer ¿¿(PDF 430 kB, ¿o¿p¿e¿n¿t¿ ¿i¿n¿ ¿n¿i¿e¿u¿w¿ ¿v¿e¿n¿s¿t¿e¿r¿¿)¿ en via de website van CJG (opent in nieuw venster¿¿¿¿). Alle binnengekomen tips zijn daar te vinden. Op vrijdag 14 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Workshops

Het CJG organiseert op donderdag 13 en vrijdag 14 oktober verschillende workshops¿ ¿¿(¿PDF, 430 kB, ¿o¿p¿e¿n¿t¿ ¿i¿n¿ ¿n¿i¿e¿u¿w¿ ¿v¿e¿n¿s¿t¿e¿r¿¿)¿. De workshops gaan over actuele thema's en duren 20 minuten. Ook worden er binnenkort bijeenkomsten georganiseerd op basis van het programma `Positief Opvoeden'. Informatie over locaties en tijden worden gepubliceerd op de website. Dat pubers binnen een gezin ook leuk zijn, staat centraal tijdens de workshopavond op 7 november.

Centrum voor Jeugd en Gezin

In Leeuwarden vormt het Centrum voor Jeugd en Gezin een steeds meer centrale rol voor ouders en opvoeders bij kleine en grote vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid.
Het telefoonnummer 0900-2541254 en de website van CJG (opent in nieuw venster) zijn het eerste loket waar de ouders terecht kunnen.