Gemeente Oldebroek


Straatwerkzaamheden Oldebroek Centrum

In de week van 10 oktober 2011 starten werkzaamheden voor het aanbrengen van riolering en straatwerk in het centrum van Oldebroek. De totale uitvoering duurt ongeveer 6 weken.

Vanaf 10 oktober 2011 start aannemer Van Gelder, in opdracht van gemeente Oldebroek met werkzaamheden in het centrum van Oldebroek. De aannemer start met de aanleg van riolering en bestrating.

Wat gaan we doen?
In de eerste week van de werkzaamheden begint de aannemer met de aanleg van de riolering rondom het nieuwe pand in Oldebroek Centrum. Aansluitend wordt het straatwerk, met onder andere de parkeervakken, rijbanen en het plein rondom het pand opgepakt. Tussen Van Sytzamalaan huisnummer 12 en het nog te realiseren appartementencomplex wordt een tijdelijke weg aangelegd. Deze weg is bedoeld om vanuit de Van Sytzamalaan de parkeerplaatsen aan de achterzijde te bereiken. Na voltooiing van het appartementencomplex in 2012 wordt de openbare ruimte, inclusief de weg, op deze locatie definitief ingericht.

Bereikbaarheid
Zolang de werkzaamheden het toelaten kan men gebruik maken van de tijdelijke parkeervakken aan de voorzijde van het winkelcentrum.

Verkeerscirculatie na afronding werkzaamheden
De parkeerplaatsen die ten behoeve van dit plan aan de zijde van de Zuiderzeestraatweg worden aangelegd komen straks te liggen in een zogenaamde blauwe zone met een maximum tijdslimiet van 2 uur. Deze parkeerplaatsen zijn straks te bereiken en te verlaten via de Zuiderzeestraatweg. De parkeerplaatsen aan de achterzijde van het nieuwe pand (t.h.v. de brandweerkazerne) kunnen bereikt worden vanaf de Van Sytzamalaan, de Spronksweg en de Zuiderzeestraatweg. De weg naast het nieuwe pand is eenrichtingsverkeer en auto's kunnen dus alleen het achtergelegen parkeerterrein verlaten via de Spronksweg en de Van Sytzamalaan.