Watersportverbond - KNWV

Oostelijke sluiskolk bij Heel voorlopig dicht

vrijdag 7 oktober 2011

Vanaf maandag 10 oktober wordt de oostelijke sluiskolk bij Heel gestremd. Dit heeft gevolgen voor zowel de beroepsvaart als de recreatievaart. Beroepsvaart wordt gerouteerd via het Lateraalkanaal of over de Maas. Voor recreatievaart is sluis Heel gesloten.

Bron: www.l1.nlÂ

Door beroeps- en recreatievaart te scheiden, kan Rijkswaterstaat de veiligheid en een vlotte doorgang beter waarborgen. Scheepvaart moet in elk geval rekening houden met vertraging.

Recreatievaart
De recreatievaart kan tot januari 2013 geen gebruik maken van sluis Heel. Deze vaartuigen moeten over de Maas via sluis Roermond en sluis Linne. Het snelvaargebied op het Lateraalkanaal Linne-Buggenum blijft toegankelijk voor de recreatievaart. Op verschillende locaties op de vaarroute staan informatieborden over de te volgen route. Met name regioteamlid Jo Dohmen, regio Limburg, heeft in overleg met RWS ervoor gezorgd dat de hinder voor de recreatievaart beperkt blijft.

Sluis beter toegankelijk
Begin 2013 is de kolk verlengd van 142 naar 225 meter. Dit maakt de sluis toegankelijk voor schepen met een lengte van 193 meter, een breedte van 12 meter en een diepgang van 3,5 meter. De
Belgisch-Nederlandse aannemerscombinatie Besix/Mourik-Limburg voert de werkzaamheden uit.

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat.