Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie

Overheid verhoogt budget voor subsidie sociale innovatie

7 oktober 2011 - 14:17

Het Agentschap SZW maakte 6 oktober jl. bekend dat de subsidie ESF Actie E is gewijzigd. Het Agentschap verkorte het tijdvak waarin de subsidie kan worden aangevraagd, verhoogde het budget van 24 naar 25,2 miljoen en introduceerde een andere verdeelsytematiek.

Vanaf maandag 10 oktober 2011 9:00 uur is het mogelijk subsidie aan te vragen voor ESF Actie E Sociale innovatie, vitale bedrijven. De belangstelling voor deze subsidie overtreft alle verwachtingen. Het beschikbare budget is daarom opgehoogd en de verdeelsystematiek aangepast. Als er binnen twee weken meer aanvragen worden ingediend dan er subsidie beschikbaar is, wordt er geloot.

Meer subsidie: EUR 25,2 miljoen
Een aantal dagen voor de opening van het aanvraagtijdvak op 10 oktober 2011 blijkt de belangstelling voor deze subsidie alle verwachtingen te overtreffen. De staatssecretaris van SZW heeft daarom besloten het subsidiebudget op te hogen van EUR 24 miljoen naar EUR 25,2 miljoen. Door de ophoging kunnen meer subsidieaanvragen worden gehonoreerd: 1400 projecten komen nu in ieder geval voor subsidie in aanmerking. Het bleek daarbij nodig de verdeelsystematiek aan te passen en het aanvraagtijdvak te verkorten.

Andere verdeelsystematiek: loting
Als er binnen twee weken meer aanvragen voor subsidie worden ingediend dan er budget beschikbaar is, wordt er geloot. De loting bepaalt de volgorde waarin de subsidieaanvragen worden behandeld; niet het tijdstip van indiening. Alle aanvragen die in deze twee weken zijn ingediend, maken gelijke kans om voor subsidie in aanmerking te komen. Het maakt niet uit hoe snel de aanvraag is ingediend. Ook het indienen van meerdere aanvragen beïnvloedt de loting niet: per aanvrager wordt slechts één subsidieaanvraag in behandeling genomen.

Lees de complete tekst over de wijziging van ESF Actie E in de Staatscourant nr. 18355 van 7 oktober 2011.

Wilt u subsidie aanvragen? Op de website van het Agentschap SZW leest u hoe dit kan.