Rijksvoorlichtingsdienst

Agenda bewinsdslieden Buitenlandse Zaken 10 t/m 16 oktober 2011

Hier vindt u een overzicht van optredens van minister Rosenthal.

Maandag 10 oktober
Minister Rosenthal vergadert in Luxemburg met zijn EU-collega's.

Woensdag 12 oktober
Minister Rosenthal neemt deel aan een plenair debat in de Tweede Kamer over de Europese Raad van 17 oktober. Daarna houdt de minister een speech over economische diplomatie tijdens het FME-congres Conecta in Utrecht.

Donderdag 13 oktober
Minister Rosenthal ontvangt de Aziatische ambassadeurs op het departement.

Hier vindt u een overzicht van optredens van staatssecretaris Knapen.

Maandg 10 oktober
Staatssecretaris Knapen neemt deel aan de Dag der Corporaties en spreekt met o.a. Agriterra, LTO en Nationale Coöperatieve Raad over hoe zij kunnen bijdragen aan voedselzekerheid in ontwikkelingslanden.

Staatssecretaris Knapen bezoekt Parijs om te spreken over de Nederlandse voorstellen voor het versterken van EU economic governance

Dinsdag 11 oktober
Staatssecretaris Knapen spreekt tijdens de Raad voor Algemene Zaken met zijn Europese collega's in voorbereiding op de aankomende Europese Raad. Die gaat met name over de economische situatie in de eurozone.

Woensdag 12 oktober
Staatssecretaris Knapen ontvangt de leden van de Duitse Bondsdagcommissie EU-zaken.

Samen met premier Rutte debatteert staatssecretaris Knapen met de Tweede Kamer over de Nederlandse standpunten voor de aanstaande Europese Raad.

Donderdag 13 oktober
Staatssecretaris Knapen spreekt met voorzitter Carol Bellamy van het Education for All Fast Track Initiative over een verantwoorde afbouw van de Nederlandse bijdrage. In het nieuwe ontwikkelingsbeleid wordt bezuinigd op onderwijsprojecten en is er meer geld voor bijvoorbeeld water en voedselzekerheid.

Staatssecretaris Knapen gaat op werkbezoek bij ontwikkelingsorganisatie Cordaid.

Categorieën: Internationaal

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken