Gemeente Helmond


Werkzaamheden Stationsstraat

Gemeente Helmond start op maandag 10 oktober met werkzaamheden aan de Stationsstraat.

Deze straat is hierdoor tot half november in één rijrichting afgesloten tussen de Kasteel Traverse en het Stationsplein. De Verlengde Stationsstraat blijft ook afgesloten. Het NS-station is hierdoor voor het autoverkeer tijdelijk alleen bereikbaar via de Smalstraat. Via de Stationsstraat kunnen autos het Stationsplein wel weer verlaten.

Voorbereidingen op de tunnel

Het gedeelte van de Stationsstraat tussen de Kasteel Traverse en het Stationsplein krijgt een nieuwe inrichting. Er worden langere uitvoegstroken aangelegd, als voorbereiding op de tunnel die in 2012 wordt aangelegd tussen het Stationsplein en de Engelseweg.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Wegafsluitingen

Gedurende de werkzaamheden is het NS-station voor autoverkeer alleen bereikbaar via de Smalstraat. Normaliter mogen alleen lijnbussen en fietsers via deze straat naar het Stationsplein rijden. De Smalstraat wordt nu tijdelijk ook voor het overige verkeer opengesteld. Alleen autos op de Kasteel Traverse, die uit de rijrichting Eindhoven komen, mogen rechtsaf de Smalstraat inslaan. Verkeer vanaf Deurne mag niet over de busbaan linksaf de Smalstraat in. Zij dienen eerst door te rijden naar het kruispunt Zuidende/Stationsstraat om vervolgens in de andere rijrichting terug te rijden. Op die manier kunnen zij wel rechtsaf de Smalstraat in rijden. Het verkeer kan het Stationsplein weer verlaten via de Stationsstraat. Hier blijft één rijstrook open om het verkeer terug naar de Kasteel Traverse te leiden.

Omleiding vrachtverkeer

Omdat het voor vrachtverkeer niet mogelijk is om deze U-bocht te maken, worden zij omgeleid via de Molenstraat, om vervolgens via de Zuidende in de rijrichting Deurne te komen en rechtsaf de Smalstraat in te kunnen rijden.

Weg op den Heuvel afgesloten

Het is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk om vanaf de Weg op den Heuvel naar het NS-station te rijden. Het verkeer dat vanaf de spoorwegovergang bij de Vlisco naar het NS-station wil rijden, dient via de Zuid-Koninginnewal de Kasteel Traverse op te rijden en kan vervolgens via de Smalstraat het station bereiken. De omleidingsroutes worden aangegeven met de gebruikelijke gele borden.
* Lees meer over het project Spoorzone