Politie IJsselland

Politie pakt jeugdoverlast Beestenmarkt aan

Deventer, 07-10-2011 o Vanaf 10 oktober start de politie, samen met toezichthouders en jongerenwerkers, een project waarmee de overlast van de jeugd op de Beestenmarkt en omgeving moet worden teruggebracht.

Op de middag- en avonduren zal zij zichtbaar aanwezig zijn, repressief (bekeurend en handhavend) optreden tegen alle overtredingen en misdragingen; wordt hangjeugd boven de 18-jaar verzocht te vertrekken en worden groepjes, groter dan drie personen, -op grond van het samenscholingsverbod van de Algemene Plaatselijke Verordening- verwijderd.

Aanleiding is de stroom klachten van geluidshinder door rondscheurende scooters, muziek uit autos, gebruik van alcohol op straat, dealen van drugs, achterlaten van rommel en overlast door alcoholisten. Mensen ervaren de sfeer op en rond het pleinals grimmig en mijden ze locatie in verband met bedreigend en intimiderend gedrag van de aanwezige jeugd en andere aanwezigen.

Met deze gezamenlijke aanpakkrijgt hopelijk het veiligheidsgevoel en het woon- en leefgenot van buurtbewoners en passanten weer een positieve wending.

NB:

Al vanaf vrijdagvond 7 oktober zal de politie een aanvang maken met extra controles en toezicht op en rond het plein.