Gemeente Breda

Voetpad langs de Mark herinrichten als fietspad
Gepubliceerd op 07 oktober 2011
De gemeente start maandag 10 oktober met het herinrichten van het bestaande voetpad langs de Mark tot fietspad. Het gaat om het voetpad tussen de Johan Willem Frisolaan en de Michiel de Ruyterstraat. Zonder tegenslag duren deze werkzaamheden twee weken. Het nieuwe fietspad kan gebruikt worden door fietsers en voetgangers.

Waarom

Het voetpad tussen de Michiel de Ruyterstraat en de Johan Willem Frisolaan wordt in de praktijk veel gebruikt door fietsers. Het pad is veiliger dan de omliggende (drukke) wegen en dus een aantrekkelijke verbinding om ook over te fietsen. Om de veiligheid te verhogen en een duidelijke situatie te scheppen, is besloten het voetpad in te richten als fietspad. De plannen zijn in diverse bijeenkomsten met bewoners en wijkraad besproken.
Het verkeersbesluit heeft van 1 juni tot en met 12 juli 2011 ter inzage gelegen. Betrokken bewoners hebben op het plan kunnen reageren. Het voetpad wordt ingericht als fietspad. De werkzaamheden bestaan uit het verlagen van trottoirbanden en het maken van goede op- en afritten bij de diverse kruisingen. De borden, voetpad, worden verwijderd. In plaats van deze borden wordt het bord, fietspad, geplaatst. Tijdens de werkzaamheden is het voetpad afgesloten.
Voor meer informatie over dit Breda bericht kunt u contact opnemen met de heer J. Smits van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 93 56. U kunt ook een e-mail sturen naar jwf.smits@breda.nl.

Vragen aan de gemeente?
Deel Voetpad langs de Mark herinrichten als fietspad op Twitter Deel Voetpad langs de Mark herinrichten als fietspad op Facebook Deel Voetpad langs de Mark herinrichten als fietspad op Hyves