BCD Holdings verwacht recordomzet

Persbericht van BCD Management BV

Zeist, 10 oktober 2011 - Het internationale reisconcern BCD Holdings N.V. verwacht, ondanks de aanhoudende internationale crisis, een recordomzet te behalen over het jaar 2011. In de afgelopen negen maanden zag het bedrijf de omzet stijgen met ruim 20 procent. De stijging werd onder andere gerealiseerd door solide groei bij het zakenreisbedrijf BCD Travel en de explosieve ontwikkeling van online reisbedrijf Travix. Het laatstgenoemde dochterbedrijf werd begin 2011 gevormd na samensmelting van de sterke online merken CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir, Flugladen en Vayama.

Duurzaam en robuust
Het jaar 2011 begon voor BCD Travel met een goed eerste kwartaal, gevolgd door enige terugloop veroorzaakt door diverse externe factoren zoals de aardbeving in Japan, de politieke onrust in het Midden-Oosten en het algemene economische klimaat in het tweede kwartaal. Joop Drechsel, CEO BCD: "Ondanks deze vertraging in het tweede kwartaal, voorzien we bij BCD Travel een duurzame groei en een robuuste afsluiting van het jaar 2011 met een beduidend hogere omzet in vergelijking met vorig jaar".

Dynamic Packaging
Het nieuwe dochterbedrijf en online reisspecialist Travix ontwikkelt zich in een hoog tempo en verwacht dit jaar een omzet van meer dan US$ 1 miljard. Het aantal transacties steeg inmiddels met ruim 40% in vergelijking tot het totale aantal in 2010 van de drie afzonderlijke bedrijven samen. "Mede door de recente overname van hotelboekingsite Easytobook.com wordt Dynamic Packaging, het zelf samenstellen van je reis, versneld geĂŻntroduceerd en dit zal bijdragen aan de verdere bloei van internetreisbedrijf Travix in de nabije toekomst", aldus Joop Drechsel, CEO BCD.

Uitbreiding in de VS
Voor de andere dochterbedrijven binnen BCD Holdings verloopt het jaar 2011 ook voorspoedig. Zo opende Park 'N Fly, een van de grootste off-airport parkeeraanbieder in Amerika, recent nog twee nieuwe locaties in Jacksonville en Baltimore. En lanceerde ParkMobile International onlangs het "Pay by Phone"-concept, ook wel mobiel parkeren, succesvol in Washington DC in de Verenigde Staten. Washington is hiermee de vijfde wereldstad na Londen, Amsterdam, Berlijn en Athene, die de toonaangevende mobiele parkeeroplossingen aanbiedt.

Vooruitzicht 2012
BCD Holdings verwacht de, voor de zakenreistak belangrijke, maanden oktober en november positief en sterk te kunnen afronden. Ondanks de uitdagingen waar de reisbranche momenteel voor staat, voorziet dochterbedrijf Advito, expert op het gebied van reisconsultancy, een verdere toename van de vraag naar reizen in 2012. BCD Holdings anticipeert daarmee met meer dan US$ 1 miljard aan nieuwe klanten en een gemiddelde retentiegraad van boven de 95% voorzichtig op een positief 2012.

Einde persbericht

Over BCD Holdings
BCD Holdings N.V. is een marktleider in de reisindustrie. Het Nederlandse bedrijf is in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen en bestaat uit BCD Travel (zakenreizen), Travix (online reizen: CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir, Flugladen en Vayama), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie), Airtrade (consolidating en fulfillment), VakantieXperts (toeristische reizen) en Parkmobile International (mobiele parkeer- en verkeersapplicaties). BCD Holdings is actief in meer dan 90 landen, heeft circa 13.500 medewerkers en een totale omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 20,3 miljard. Voor meer informatie: www.bcd-nv.com

*

Links:
http://www.bcd-nv.com



Razende Robot Reporter