WCC wint U.S. government "MITRE Name Matching Challenge"

Persbericht van PR Newswire

UTRECHT, Nederland, October 10, 2011 /PRNewswire/ --

Deze competitie was bedoeld om technologieën te identificeren voor persoonsidentificatie ten behoeve van de Amerikaanse federale overheid

WCC, marktleider op het gebied van geavanceerde search & match technologie, heeft vandaag aangekondigd dat haar ELISE ID platform is uitgeroepen tot winnaar van de "MITRE Multi-cultural Name Matching Challenge".

MITRE organiseerde deze competitie in het kader van een onderzoek voor verschillende Amerikaanse overheidsinstanties, waaronder het Ministerie van Defensie en Binnenlandse Veiligheid. Het doel van de MITRE Challenge is om de best beschikbare software te vinden voor identificatie van personen die voorkomen op bijvoorbeeld internationale watchlists of voor fraudepreventie.

WCC's ELISE ID platform is een krachtig en veelzijdig softwaresysteem voor search en match. ELISE ID maakt gebruik van Biografische, Contextuele of Biometrische gegevens om een identiteit vast te kunnen stellen. Voor de "MITRE Multi-cultural Name Matching Challenge" maakte WCC gebruik van diverse databases met informatie over voor- en achternaamgebruik in verschillende talen en diverse semantische algoritmes voor het herkennen van bijvoorbeeld fonetische spellingen, typefouten of natuurlijke naamvariaties.

"Het is voor WCC een grote eer om als winnaar te zijn aangewezen in de MITRE Challenge," zegt Peter Went, CEO van WCC. "Het is geweldig om op die manier gewaardeerd te worden voor het werk wat we de afgelopen jaren hebben verricht met ons team van matching specialisten om een technologie te ontwikkelen die in staat is om met een hoge mate van zekerheid de identiteit van een persoon te bepalen". "Deze Name Matching Challenge biedt ons de kans om internationaal te meten met de beste leveranciers op dit vlak en onze software verder te verbeteren. Dit is een mooie prestatie voor een Nederlandse bedrijf, voor onze klanten, en voor de branche als geheel."

De finalisten en prijswinnaars werden bekend gemaakt tijdens een besloten ceremonie in Washington op 5 oktober 2011. Voor de prijsuitreiking werden alle finalisten uitgenodigd om te presenteren aan een publiek van potentiële gebruikers.

Over WCC

Sinds haar oprichting in 1996 heeft WCC zich ontwikkeld tot wereldwijd marktleider in geavanceerde search & match technologie. WCC richt zich op zowel het bedrijfsleven als op overheidsinstellingen. Het ELISE Smart Search & Match platform, wordt wereldwijd ingezet als platform voor identificatie- en vacaturematching. WCC heeft kantoren in Nederland en de Verenigde. Kijk voor meer informatie op: http://www.wcc-group.com.

Over MITRE Corporation

De MITRE Corporation (http://www.mitre.org) is een non-profitorganisatie die de overheid ondersteuning biedt bij onderzoek en ontwikkeling van informatietechnologie. MITRE is coördinator van overheidsgesubsidieerde onderzoekscentra, de zogeheten Federally Funded Research and Development Centers (FFRDC's). MITRE werkt voor de Amerikaanse Overheid, waaronder het Ministerie van Defensie, de Federal Aviation Administration, het Department of Homeland Security en de U.S. Courts.

WCC Smart Search & Match

CONTACT: Contactpersoon: Marco van Hurne, mhurne@wcc-group.com, WCC SmartSearch & Match, Tel: +31-30-750-3200