Politie Groningen

Landelijke campagne 'Pak de overvaller, pak je mobiel' van start

Provincie Groningen, 10-10-2011 o Vandaag start de landelijke Postbus 51 campagne met tv- en radiospotjes over overvallen: Pak de overvaller. Pak je mobiel. Met deze campagne wil de overheid getuigen van een overval oproepen filmpjes of fotos te maken van de dader(s) met zijn of haar mobiele telefoon en/of 1-1-2 te bellen.

Beeldmateriaal uploaden
Getuigen kunnen beelden die ze met hun mobieltje van een overval maken, naarwww.nationale-recherche.nl sturen. Deze beelden worden vervolgens automatisch doorgestuurd naar de politieregio waar het misdrijf heeft plaatsgevonden en zijn te gebruiken bij de opsporing. De campagne Pak de overvaller. Pak je mobiel die vandaag van start gaat, roept op beeldmateriaal van een overval te uploaden.
Opwww.nationale-recherche.nl kan men echter ook beeldmateriaal van andere vormen van misdrijven uploaden. Het is dus niet noodzakelijk dat de politie een mobieltje als bewijsmateriaal in beslag neemt.

Alarmnummer 1-1-2: altijd gratis bereikbaar
Zelfs wanneer je geen bereik hebt of je beltegoed op is, kan je altijd 112 bellen. Ook in telefooncellen is 112 altijd te bereiken zonder dat je hoeft te betalen.

Wel informatie, geen beelden?
Heeft u informatie over misstanden, maar geen beelden? Neem dan contact op met 0900-8844 of anoniem via M (Meld misdaad anoniem) op 0800-7000.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de campagne en het uploaden van beeldmateriaal van een misdrijf vanaf 10 oktober 2011 op www.nederlandveilig.nl. De campagne is een initiatief van de Taskforce Overvallen en start gelijk met de Week van de Veiligheid.