Gemeente Twenterand


Voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten Oost Woongebied ter inzage

De gemeente Twenterand werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk in Den Ham.

De nieuwe woonwijk ligt in de Zuidmaten, grenzend aan de woonwijk Zuidmaten II. In Zuidmaten oost wil de gemeente een woongebied creëren waar generaties met elkaar samenleven en waar verschillende doelgroepen elkaar ontmoeten. Een woonwijk met een dorpseigen karakter en identiteit.

Om de woonwijk te kunnen realiseren is een bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan Zuidmaten oost woongebied heeft tot doel het planologisch - juridisch kader te scheppen. Het woongebied Zuidmaten oost wordt in fasen ontwikkeld.

Ter inzage
Voordat het ontwerpbestemmingsplan in procedure wordt gebracht, ligt het voorontwerp van het bestemmingsplan `woongebied Zuidmaten oost' vanaf vrijdag 7 oktober tot en met donderdag 3 november 2011 voor inspraak ter inzage. Gedurende deze vier weken kan een ieder zijn/haar inspraakreactie schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Belangstellenden kunnen terecht bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Vriezenveen tijdens de reguliere openingstijden. Ook zijn de stukken digitaal in te zien via deze link.

Een schriftelijke inspraakreactie moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders. Een mondelinge inspraakreactie kan ingediend worden bij één van de medewerkers van de publieksbalie, nadat daarvoor een afspraak is gemaakt. De ingebrachte inspraakreacties zullen vervolgens betrokken worden bij de besluitvorming. Degenen die reageren worden over dit besluit geïnformeerd.

Inloopbijeenkomst 13 oktober
Op donderdag 13 oktober 2011 wordt een inloopbijeenkomst gehouden. Deze vindt plaats in café - restaurant de Beuk in Den Ham tussen 15.00 - 19.30 uur. Om 20.00 uur vindt een presentatie plaats waarin toelichting wordt gegeven op het plan, de stedenbouwkundige invulling en die visie op het gebied van sociale duurzaamheid. Vertegenwoordigers van Van Dijk Bouw zijn aanwezig om toelichting te geven op het plan om de voormalige kantoorlocatie van Roelofs om te vormen tot appartementencomplex. Daarnaast is Projectontwikkelaar Roosdom Tijhuis aanwezig om de interesse te peilen op het gebied van woonwensen. Belangstellenden zijn van harte welkom om binnen te lopen en kennis te nemen van het plan.