Politie Gelderland-Zuid

Man aangehouden na conflict

Tiel, 10-10-2011 o Zondagavond om 18.15 uur hield de politie op de Markt in Tiel een 20-jarige inwoner van die plaats aan. De man wordt verdacht van vuurwapenbezit.

Bij het Smartlappenfestival in Tiel ontstond in de loop van de zondagavond een gespannen sfeer toen twee personen elkaar opzochten om een conflict te beslechten. Het conflict zou gaan om een privékwestie tussen de twee mannen. Eén van de mannen probeerde met zijn auto de Markt in Tiel op te rijden maar werd tegengehouden door beveiligingspersoneel.

Later op de avond kwam de man terug naar de Markt, nu zonder auto. Op de Markt ontmoette hij vervolgens de man waarnaar hij op zoek was geweest, een 20-jarige Tielenaar. Deze 20-jarige zou volgens informatie een wapen op zak dragen. Toen de politie deze man controleerde bleek hij geen wapen op zak te hebben. Hij had wel een autosleutel bij zich, waarop de politie zijn auto doorzocht, die elders in de stad geparkeerd stond. In deze auto werd op aanwijzingen van de man een gas-alarmpistool aangetroffen. Hierop hielden de agenten de man aan.

Bij zijn verhoor verklaarde de man het wapen ter zelfbescherming gekocht te hebben. Later op de avond is de man weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op terzake overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

(00)

Laatst gewijzigd 10-10-2011 10:37 | © Regio Gelderland-Zuid |