Politie Hollands Midden

Voorschoten - Politie zoekt getuigen straatroof

Voorschoten, 10-10-2011 o Politie Hollands Midden is op zoek naar getuigen van een straatroof die op zondag 9 oktober rond 20.45 uur plaatsvond in Voorschoten.

Een 24-jarige man uit Voorschoten ging pinnen aan de Schoolstraat. Toen hij uit zijn auto stapte om naar de pinautomaat te lopen, zag hij één man in de straat staan. Nadat hij had gepind, stonden er plotseling twee mannen achter hem. Zij hadden allebei een wapen waarmee zij de man bedreigden. Zij pakten zijn gepinde geld af en dwongen hem mee te lopen naar het Treubplein. Daar werd weer geld gepind en de mannen gingen er toen rennend vandoor richting de Albert Heijn aan de Schoolstraat. De 24-jarige man waarschuwde de politie en zij kwam ter plaatse. De technische en tactische recherche hebben zowel onderzoek gedaan aan de Schoolstraat als aan het Treubplein. In de omgeving werd naar de daders gezocht maar zij zijn niet meer aangetroffen.

Signalement De mannen zagen er als volgt uit. Eén was circa 1.90 meter, droeg grijze bootschoenen, een zwarte trainingsbroek, een zwarte trui en had een bivakmuts op. De andere man was ongeveer 1.70 meter en droeg donkere kleding. De politie vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, contact op te nemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Eén getuige was een vrouw van circa 40 jaar oud op een fiets. Zij had donkerblond, krullend haar en droeg een beige, halflange jas. Zij wilde ook gaan pinnen aan het Treubplein en ging achter de drie mannen staan. Toen de twee mannen wegrenden, fietste de vrouw geschrokken weg. De politie vraagt deze getuige ook contact op te nemen.