Provincie Utrecht

mariette pennarts-pouw

Afronding programma Wel Thuis!

Mariette Pennarts, gedeputeerde Cultuur, Jeugdzorg, Bestuur, communicatie & Strategie over de afronding van het programma Wel Thuis!:

"In de afgelopen acht jaar heeft de provincie Utrecht zich samen met partners uit het veld ingezet voor een groter en gevarieerder aanbod van woningen met welzijn en zorg én voor versterking van de samenwerking tussen partijen op lokaal niveau. De provincie heeft dankzij deze intensieve samenwerking diverse innovatieve projecten ondersteund en vanuit een 'aanjaagrol' in veel gemeenten een integrale aanpak rond wonen, welzijn en zorg op gang gebracht.

Eind 2011 rondt de provincie het programma Wel Thuis! af. De komende periode gaan we met name gebruiken om kennis en ervaringen over te dragen en waar mogelijk te borgen bij andere partijen. Met het oog op het overdragen van kennis en ervaringen worden op 7 december kennisateliers voor professionals georganiseerd en op 9 december een bestuurdersbijeenkomst.

Het nieuwe college gaat zich vooral toeleggen op provinciale kerntaken. De niet-wettelijke taken waaronder het sociale domein worden afgebouwd."

Meer informatie over de afsluitende bijeenkomsten.

Meer informatie:
welthuis@provincie-utrecht.nl, (030) 258 2099