Hoefnet

Nieuws

Wereldbekerpunten te verdienen in Horst

08-10-2011

De nationale menwedstrijd Horst aan de Maas gaat internationaal. Van 28 tot en met 30 april 2012 worden er naast de reguliere nationale rubrieken en de para equestrian rubriek ook internationale wedstrijden voor twee-en vierspan paarden (CAI-A) verreden. Voor de vierspanrijders telt Horst mee als kwalificatiewedstrijd voor de indoor Wereldbeker 2012/2013.

Programma

De internationale rubrieken starten op vrijdag 27 april met de veterinaire keuring. Op zaterdag 28 april staat de dressuur voor alle deelnemers op het programma, gevolgd door de marathon op zondag 29 april. De afsluitende vaardigheidsproef vindt plaats op Koninginnedag, maandag 30 april 2012.

Kiezen

Nederlandse deelnemers in de rubrieken twee-en vierspan paarden kunnen kiezen of zij nationaal of internationaal willen starten in Horst aan de Maas. Bij internationale deelname zijn FEI paspoorten verplicht. Deelnemers in alle nationale rubrieken (enkel-, twee-en vierspan paarden en pony's en tandems) en de para equestrian rubriek kunnen zich volgens de normale procedure vanaf het door de organisatie vastgestelde moment inschrijven.
De organisatie verwacht maximaal 135 aanspanningen te kunnen verwelkomen op de terreinen van de Kasteelse Bossen.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.