Politie Groningen

Maandag 10 oktober 2011

Provincie Groningen, 10-10-2011

Man aangehouden voor huiselijk geweld

APPINGEDAM De politie heeft zondagavond in een woning in Appingedam een 32-jarige man uit die woonplaats aangehouden voor huiselijk geweld. De Damster wordt ervan verdacht dat hij zijn 36-jarige vriendin heeft mishandeld. De vrouw liep door het geweld letsel op aan haar gezicht en hand. Zij doet aangifte. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken bromfietser rijdt tegen auto

GRONINGEN- Bij een verkeersongeval op de Oosterhamriklaan in Groningen is een man uit Groningen (leeftijd nog onbekend) gewond geraakt. Het slachtoffer zat achterop een bromfiets bij een 33-jarige man uit Groningen. De Stadjer reed samen met een andere bromfietser op de Oosterhamriklaan. Ter hoogte van de Paramaribostraat kon de Stadjer een stilstaande auto niet meer ontwijken. Hierdoor ontstond een botsing. Zowel de bestuurder van de scooter als zijn passagier werd gelanceerd door de botsing. De passagier klaagde over pijn aan zijn been en hij werd ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De bestuurder werd aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek na een ademanalysetest dat de verdachte 1.65 promillage (720 ugl) alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

17-jarige fietsendief loopt tegen de lamp

VEENDAM De politie heeft zondagavond op het Beneden Oosterdiep in Veendam een 17-jarige man uit Veendam aangehouden voor fietsdiefstal. Een getuige zag dat een fiets werd gestolen door twee jongemannen, waaronder de later aangehouden verdachte. De twee knapen liepen met de fiets over het Beneden Oosterdiep in Veendam weg. De getuige herkende een van de jongens, de 17-jarige, als de fietsdief. Hierop werd de verdachte door de politie aangehouden. De 15-jarige vriend van de verdachte kwam ook naar het politiebureau. Hij verklaarde dat de fiets door hun beiden was gestolen. De Veendammer is in een cel in Groningen ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 9 oktober 2011 op verschillende plaatsen het verkeer.


- Usquert, Provincialeweg N363:aantal geregistreerde voertuigen: 248, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Provincialeweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 1716, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.