Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 10-10-2011

Politiehond vindt en bijt inbreker

KOCKENGEN In de nacht van zondag 9 op maandag 10 oktober werd in een woning ingebroken. Vier verdachten gingen ervandoor, één van hen werd opgespoord door een politiehond.

Rond 03.15 uur zag een getuige dat op de Heicop vier mannen zich verdacht ophielden. Vervolgens zag hij dat één van hen kennelijk op de uitkijk ging staan en een ander probeerde een voordeur van een woning in te trappen. De getuige belde 1-1-2. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Agenten zagen dat de voordeur van de woning daadwerkelijk was ingetrapt. Zij doorzochten de woning met de hulp van een politiehond. Daarbij werden geen inbrekers aangetroffen.

Meerdere agenten stelden met behulp van de politiehond een onderzoek in de omgeving in. Op de kruising van de Dreef-Koningin Julianaweg sprong de politiehond bij een hoekhuis plotseling over een heg. Daarachter bleek één van de inbrekers op de grond te liggen. De politiehond pakte de inbreker bij zijn linkerarm. Omdat de verdachte probeerde weg te komen, hield de hond hem vast. Pas toen de verdachte weer op de grond ging liggen, liet de politiehond hem in opdracht van de hondengeleider los. De zoektocht naar de overige verdachten leverde niets op. Wel troffen agenten de auto van de aangehouden verdachte in de omgeving aan. De auto werd in beslag genomen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten. Het onderzoek naar hem en de ontkomen verdachten wordt voortgezet.

Inbraak poffertjeskraam: zeer grote bakplaat gestolen

WOERDEN Tussen zaterdagavond 8 en zondagochtend 9 oktober werd ingebroken bij een poffertjeskraam. Daarbij werd onder andere een grote koperen bakplaat gestolen.

Op zondagochtend rond 10.20 uur werd ontdekt dat er de voorgaande nacht was ingebroken bij een poffertjeskraam op de Westdam. Uit de kraam bleken onder andere meerdere kratten drank en een grote bakplaat te zijn gestolen. Dit betreft een koperen 260 dops bakplaat van 158 cm bij 65 cm.

Aan getuigen die de verdachte(n) op zaterdagavond laat of in de nacht van zaterdag op zondag op of in de omgeving van de Westdam met de bakplaat en/of de kratten hebben zien slepen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Te veel op

ABCOUDE Een automobilist bleek in de nacht van zondag 9 op maandag 10 oktober beduidend te veel te hebben gedronken. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 02.05 uur controleerden agenten een 31-jarige automobilist uit Abcoude op de Pieter van Wijngaerdtlaan. De man bleek een behoorlijke slok te veel op te hebben en zij hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 730 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Haastige Engelsman

BREUKELEN Een Engelsman reed op zondagavond 9 oktober te hard en moest zijn boete direct betalen.

Rond 21.55 uur werden agenten op de Rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen ingehaald door een automobilist, die zich zeker niet aan de maximumsnelheid van 100 km/u hield. Zij gingen achter hem aan en klokten hem op 160 km/u. De automobilist, een 24-jarige man uit Londen (GB), werd aan de kant gezet. De agenten wilden de Engelsman zijn rijbewijs invorderen, maar die bleek onlangs te zijn gestolen. Daarop namen de agenten contact op met een Officier van Justitie, die de boete op 590 euro bepaalde. De Londenaar betaalde de boete.