Gemeente Berkelland


Bladkorven weer geplaatst in bebouwde kommen

De gemeente haalt elk jaar binnen de bebouwde kommen bladafval van de gemeentelijke bomen op.

De bladeren zijn vaak door buurtbewoners op een hoop geveegd. De bladkorven zijn vorige week weer geplaatst en worden half december weer verwijderd. De korven worden wekelijks geleegd.

Overlast

De gemeente plaatst bladkorven op de plekken waar veel en grote bomen staan en waar de overlast groot is. Het is niet mogelijk om overal waar hinder van het blad wordt ondervonden korven te plaatsen. Voor de tuin is het beter het blad in de winterperiode te laten liggen. Het biedt de planten bescherming tegen vorst. Ook is het aan te raden het blad te composteren en in de tuin te verwerken.

bladkorven geplaatst

Geen ander afval

De bladkorven zijn uitsluitend bedoeld voor het blad van gemeentebomen. Ander afval dan blad mag niet in de korven gedeponeerd worden. Mocht blijken dat dit gebeurt, dan zal de gemeente de bladkorven verwijderen. Als de bladvalperiode voorbij is, wordt alle blad van de gazons en openbare verharding verwijderd en afgevoerd.

Geen korven in buitengebied

In het buitengebied zamelt de gemeente geen blad in. De situatie in het buitengebied is anders dan binnen de bebouwde kommen, omdat inwoners in het buitengebied doorgaans meer mogelijkheden hebben om blad te composteren of op een andere manier te verwerken.

Bladkorven in alle (kleine) kernen

Er staan zeven korven in Ruurlo, twaalf in Borculo, vijf in Haarlo, drie in Geesteren, één in Gelselaar, twee in Beltrum, drie in Rekken, zestien in Eibergen, negentien in Neede, vier in Rietmolen en vijf in Noordijk. De exacte locaties zijn te vinden op onze website www.gemeenteberkelland.nl.