Politie Hollands Midden

Boskoop - Diefstal uit woning na smoes

Boskoop, 10-10-2011 o Een 76-jarige bewoner van een woning aan de Emmakade is zaterdag 8 oktober rond 15.00 uur het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een man en een vrouw met een verzorgd uiterlijk belden aan en vertelden van het zorgcentrum te zijn.

Ze wilden de woning van de man controleren en vroegen of ze de slaapkamer boven mochten bekijken. De bewoner vroeg een legitimatiebewijs, echter deze kon hij niet goed bekijken. Nadat de twee de slaapkamer hadden bekeken hebben ze de woning weer verlaten. Naar later bleek met een geldbedrag dat ze uit de portemonnee van de bewoner hadden gestolen.

Babbeltruc De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te controleren.

Tip de politie De politie raadt iedereen sterk aan om onbekende niet zomaar binnen te laten. Vraag mensen om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie. Meer tips....