Bouwkampioenen scoren medaille voor excellent vakmanschap

Persbericht van Colo, Samenwerkende Kenniscentra voor

Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven
Londen - Nederlandse bouwkampioenen Ralph Mooijman (timmeren) en Guido van Dingenen (tegelzetten) ontvingen zondag 9 oktober een medaille voor excellent vakmanschap tijdens WorldSkills 2011 in Londen. Zij eindigen respectievelijk op een zevende en een negende plek.

Ralph Mooijman eindigde als zevende in een veld van zestien toptimmermannen van over de hele wereld. Doordat hij de 500-puntengrens doorbrak, kreeg hij voor zijn prestatie een medaille voor excellent vakmanschap. De verschillen tussen nummer twee en zeven waren klein. De Koreaanse timmerman Sang Hyun Kim, die er met de hoofdprijs van doorging, stak er met kop en schouders bovenuit.

Groot talent
Guido van Dingenen leverde een bijzonder prestatie door in een groot veld (21 tegelzetters) bij de top tien te eindigen. Met zijn negende plek behaalde ook hij een medaille voor excellent vakmanschap. Ook hier was de concurrentie moordend en was er een winnaar met een uitzonderlijk hoge score, de Zwitser Thomas Gugger. Begeleider Michel van Erkelens was zeer te spreken over zijn pupil: "Guido is uit het juiste hout gesneden. Na de eerste dag stond hij zelfs bij de top vijf. Als hij niet in tijdnood was gekomen, had er misschien nog wel meer in gezeten, want Guido is een groot talent." Voor metselaar Twan Schiphorst zat er geen prijs in. Hij moest opboksen tegen 23 andere metselaars en belandde in de achterhoede.

WorldSkills
De WorldSkills zijn internationale beroepenwedstrijden voor jonge vaklieden (tot twintig jaar) die om de twee jaar worden gehouden. Aan de WorldSkills Londen 2011 namen 950 deelnemers uit 51 landen deel in 45 verschillende beroepen. Fundeon organiseert samen met de opleidingsbedrijven in Nederland de regionale en nationale bouwkampioenschappen, waaruit drie winnaars te voorschijn komen die naar de WorldSkills worden uitgezonden.

Links:
http://www.fundeon.nl



Razende Robot Reporter