D66

maandag 10 oktober 2011

D66 Trouwe Ledendag groot succes

Op zaterdag 1 oktober organiseerde D66 voor het eerst in haar geschiedenis een Trouwe Ledendag. De bijeenkomst vond plaats in de Statenpassage in de Tweede Kamer. D66 organiseerde deze dag om te vieren dat de partij in het najaar 45 jaar bestaat, en als blijk van waardering voor de trouwe leden die al meer dan 15 jaar lid zijn.

Ondanks het mooie weer waren bijna 500 trouwe D66'ers naar de Tweede Kamer. Zij kregen een gevarieerd programma aangeboden, waarin er ook ruimte was om elkaar (soms na jaren) te ontmoeten.

Onder leiding van Tweede Kamerlid Pia Dijkstra gingen Els Borst, Laurens Jan Brinkhorst en Erwin Nypels met de trouwe leden in gesprek over de rijke geschiedenis van D66, de verschillen en overeenkomsten tussen de politiek van toen en nu en wat D66 in de afgelopen jaren heeft weten te bereiken.

In de Thorbeckezaal vond onder leiding van Tweede Kamerlid Gerard Schouw een discussie plaats onder de noemer `Solidariteit tussen generaties'. Maarten Koning, voorzitter van de Jonge Democraten en Stefan Pinkus, bestuurslid van de thema-afdeling Senioren & Samenleving gingen in discussie met elkaar en de zaal over pensioenen, de arbeidsmarkt, studeren en ouderenzorg.

Joris Backer, Eerste Kamerlid van D66 en voorzitter van de Mr. Hans van Mierlo Stichting en Frank van Mil, wetenschappelijk directeur van diezelfde stichting gingen in de Groen van Prinstererzaal met deelnemers in gesprek over de ideologische basis van D66.

Uiteraard werd de dag afgesloten door D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold.