Unie KBO start voorlichtingscampagne over oplichting van ouderen

Persbericht van Unie KBO

Den Bosch, 10 oktober. De Unie KBO, met 200.000 leden de grootste seniorenorganisatie in Nederland, is verontrust over de berichten dat criminelen lijsten bijhouden van ouderen die mogelijk in aanmerking komen voor oplichting. Dit blijkt namelijk uit gegevens van Bureau slachtofferhulp en justitie. Meestal gaat het om zogenaamde babbelstrucs: goedgebekte criminelen die ouderen in eigen huis oplichten, nadat ze zich bijvoorbeeld hebben voorgedaan als medewerker van de thuiszorg of gemeenteambtenaar.

Om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan, start de Unie KBO in samenwerking met de politie binnenkort met groepsvoorlichting voor ouderen. Tijdens bijeenkomsten van lokale KBO-afdelingen krijgen ouderen tips en adviezen hoe ze zich tegen dit soort oplichtingpraktijken kunnen wapenen. Ook wordt er voorlichtingsmateriaal uitgedeeld.

De Unie KBO heeft vandaag contact gehad met het ministerie van Veiligheid en Justitie over intensivering van de campagne en over het nemen van mogelijke andere maatregelen.
Zo zal de Unie KBO in de eerstvolgende uitgave van haar ledenblad Nestor aandacht besteden aan preventieve maatregelen die ouderen zelf kunnen nemen.

*




Razende Robot Reporter