Politie Noord-Holland-Noord

Berichten 10 oktober

Noord-Holland Noord, 10-10-2011 o 14:10 uur

Inbreker vlucht

Warmenhuizen, maandag 10 oktober

Omstreeks 02.30 uur betrapte de politie een man die probeerde in te breken in een bestelbus die geparkeerd stond aan de Oostwal. De politie was gewaarschuwd door een oplettende getuige. De man vluchtte bij het zien van de politie te voet en verstopte zich in een tuin. Er is door de politie uitgebreid gezocht naar de man, waarbij ook een politiehond werd ingezet. De man werd echter niet meer aangetroffen.

Beginnend bestuurster onder invloed

Bergen, maandag 10 oktober

Tijdens een alcoholcontrole op de Bergerweg moest omstreeks 00.30 uur een 22-jarige vrouw uit Bergen blazen. De vrouw is een beginnend bestuurder. Zij blies 115 Ug/l en moest daarom haar auto direct laten staan. Ze is aangehouden en er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt. Er werden tijdens de controle overigens niet meer overtredingen geconstateerd.

Autos gestolen bij woninginbraak

Heerhugowaard, maandag 10 oktober

Tussen 01.30 uur en 06.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Bickerstraat. De 36-jarige bewoonster en de 38-jarige bewoner ontdekten de inbraak s morgens. De woonkamer, hal en keuken van de woning bleken doorzocht. Naast twee autos van de bewoners, zijn er diverse goederen en waardepapieren ontvreemd. De inbreker(s) zijn vermoedelijk binnengekomen via een klein raampje aan de zijkant van de woning. De politie onderzoekt de inbraak.

Autos botsen op elkaar

Den Helder, zondag 9 oktober

Omstreeks 14.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee personenautos op de Middenweg ter hoogte van het NS station. Een auto met aanhanger reed achterop een andere personenauto. De bestuurder van deze voorste auto, een 58-jarige man uit Den Helder, verklaarde dat hij hard had moeten remmen voor een voetgangersoversteekplaats, waarna de auto van een eveneens 58-jarige man uit Den Helder tegen hem aanreed. Beide bestuurders bleken niet gewond. De 53-jarige bijrijdster van de achterste auto eveneens uit Den Helder- had last van haar nek en borstkas. Zij is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De achterste auto met aanhanger is afgesleept.

Controle op 50 km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Zondag 9 oktober, Heiloo

Bij een controle op de Kennemerstraatweg van 10.20 uur tot 11.50 uur reden 113 bestuurders te hard. In totaal passeerden er tijdens de controle 1543 autos. De hoogst gemeten snelheid was 75 km per uur.

Zondag 9 oktober, Alkmaar

Aan de Zeswielen werd tussen 14.30 uur en 17.20 uur gecontroleerd. Van de 598 passanten reden er 100 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km per uur.

Diefstal motor op druk plein

Callantsoog, zondag 9 oktober

Tussen 13.00 uur en 14.00 uur werd er op een drukbevolkt Dorpsplein een gloednieuwe motor gestolen. De motor was afgesloten met een u-slot door de voorvelg en een stuurslot. De motor is vermoedelijk in/op een ander vervoermiddel geplaatst. Op het moment van de diestal waren er veel mensen aanwezig op het Dorpsplein. Mogelijk dat iemand de diefstal heeft gezien. De politie komt graag in contact met getuigen. De motor is van het merk Kawasaki en is bruin van kleur. Op de tank van de motor zit een gele sticker van Lemstra Motoren. Opvallend is dat de velgen van de motor zwart zijn. Getuigen van de diefstal kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.