Politie Gelderland-Zuid

Twee gestolen fietsen in beschadigde bestelauto

Beneden-Leeuwen, 10-10-2011 o Zondagochtend rond 3.40 uur kreeg de politie melding van een op de rijbaan achtergelaten zwaar beschadigde auto. Dit zou op de Van Heemstraweg in Beneden-Leeuwen zijn, op de kruising met de Maas en Waalweg. Ter plaatse troffen politiemensen inderdaad een beschadigde bestelauto aan. Bij nader onderzoek bleek dat er in de bestelauto twee gestolen fietsen lagen.

Een groepje getuigen in de directe omgeving vertelde aan de politie dat zij een harde klap hadden gehoord en vervolgens iemand zagen wegrennen. Zij wezen daarbij naar een man die ook nog in de buurt was. De agenten die deze man aanspraken constateerden dat hij onder invloed van alcohol was. Hij verklaarde niet in de bestelauto te hebben gereden maar wel de eigenaar ervan te zijn.

Toen de agenten in de bestelauto keken zagen zij daarin twee afgesloten fietsen liggen. De eigenaar van de bestelauto kon de sleutels van de fietsen niet overhandigen. Hierop hielden de agenten de man aan terzake diefstal cg. heling van de fietsen.

De man, een 46-jarige inwoner van Rossum, is overgebracht naar het politiebureau. De auto en de fietsen zijn in beslag genomen. Op het politiebureau verklaarde de verdachte niet te weten hoe de twee fietsen in zijn bestelauto waren gekomen. Ook herhaalde hij niet de bestuurder te zijn geweest van zijn bestelauto op het moment van de aanrijding.

De verdachte is in de loop van zondagmiddag weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen hem.

(00)

Laatst gewijzigd 10-10-2011 14:23 | © Regio Gelderland-Zuid |