Politie Rotterdam-Rijnmond

Twee verdachten van de Kuiprellen melden zich

Datum incident: 10-10-2011 Locatie: Stadion Feyenoord - District/dienst: Korps / overig

Datum publicatie: 10-10-2011 14:13

ROTTERDAM - De politie heeft opnieuw twee verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging bij het Maasgebouw op zaterdag 17 september.

Een 19-jarige man uit Delft meldde zich zaterdagochtend, op aandringen van de politie, op het politiebureau. Zijn foto stond op internet en hij was herkend. Nadat contact met hem was gezocht, meldde hij zich op het bureau.

Zaterdagochtend hield de politie ook een 23-jarige man uit Bodegraven aan. Hij stond kort met zijn foto op internet en herkende zichzelf. Vanaf zijn vakantieadres meldde hij zich telefonisch bij de politie en bij thuiskomst kwam hij zich direct melden aan het politiebureau.

Het aantal aangehouden verdachten komt hiermee op 26.

Nieuwe foto's

Met ingang van vanmiddag toont de politie drie nieuwe foto's van verdachten van de Kuiprellen op de politiewebsite www.politie-rotterdam-rijnmond.nl en op www.RijnmondVeilig.nl.

Hiermee komt het aantal foto's dat nu zichtbaar is op de sites op vijf verdachten. Zij worden allen gezocht voor hun aandeel in de ongeregeldheden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Melden

Verdachten die betrokken zijn geweest bij de rellen en die publicatie van hun beeltenis willen voorkomen (zowel op de politie website als op de billboards of in andere media) kunnen zich te allen tijde vrijwillig bij de politie melden.

Beeldmateriaal

Beeldmateriaal van de rellen blijft welkom. Getuigen die zaterdagavond 17 september opnamen hebben gemaakt van de rellen, of van de mars die daaraan voorafging, worden verzocht deze te uploaden via de site van de Nationale Recherche (www.nationale-recherche.nl).