Gemeente Nuenen


Erepenningen voor jubilarissen Showkorps O&V Nuenen

Brons voor Arno Spierings en Ronnie Verheggen

Tijdens een feestavond op zaterdag 8 oktober in gemeenschapshuis Enode, reikte burgemeester Ligtvoet erepenningen uit aan twee jubilarissen van Showkorps O&V Nuenen, de heren Arno Spierings en Ronnie Verheggen, vanwege de viering van het 25-jarig jubileum en hun bijzondere verdiensten voor dit muziekkorps.

Â

Arno Spierings

Op 1 oktober 1986 werd Arno lid van het Showkorps. Hij begon als leerling hoornblazer. In 1996 schakelde hij over naar een zwaarder instrument: de bariton. In 2009 stopte hij als blazer in het showkorps, maar hij bleef wel actief in het carnavalsorkest Het Eenoodje als trompettist.

Ook als mallet-speler is Arno nog enige tijd actief geweest binnen de percussiegroep.

Verder is Arno van 1996 tot 2001 lid geweest van de Activiteitencommissie en van 1995 tot 2001 maakte hij deel uit van de Muziekcommissie. Vanaf 1998 tot heden maakt hij deel uit van de redactiecommissie en hij heeft de complete website van het showkorps ontworpen en is tot op vandaag ook de contentbeheerder van deze site waarbij hij alles actueel moet houden.

Â

Ronnie Verheggen

Op 1 oktober 1986 werd Ronnie Verheggen lid van het Showkorps. Hij begon als trompettist en hij maakt nu nog steeds deel uit van de blazerssectie binnen het korps. Ook binnen het carnavalsorkest Het Eenoodje heeft hij als trompettist van 1995 tot 2003 zijn deuntjes mee geblazen. Naast trouwe deelname aan alle optredens is Ronnie Verheggen vanaf 1999 tot heden ook erg actief binnen de Materiaalcommissie. Hij is verantwoordelijk voor de vervaardiging van de muziekmappen en muziekboekjes voor de nieuwe instromers in de blazersgroep. De vereniging kan verder ten alle tijden een beroep op hem doen voor hand- en spandiensten.

Â

Bij gelegenheid van hun 25-jarig jubileum ontvingen de jubilarissen Arno Spierings en Ronnie Verheggen vanwege hun verdiensten voor Showkorps O&V de gemeentelijke erepenning in brons.

Â