Mokken, T-shirts en beeldjes - het lot van lelijke souvenirs

Persbericht van PR Newswire

NEURENBERG, Duitsland, October 10, 2011 /PRNewswire/ --

De herfst is begonnen en ook de laatste vakantiegangers zijn weer terug. Veel mensen komen elke keer weer thuis met een aandenken. Veel van deze souvenirs blijken een praktische, bijzondere of smaakvolle aanwinst, maar sommige voorwerpen zijn nu niet bepaald een cadeau waar een ander op zit te wachten. hotel.info [ http://www.hotel.info ], de gratis onlinehotelreserveringsservice voor meer dan 210.000 hotels wereldwijd, vroeg haar boekingsklanten welke ervaringen zij met souvenirs hebben.

Het resultaat:

- Circa 44% van de ondervraagden heeft al eens een onpraktisch aandenken gekregen - Bijna de helft van de deelnemers aan de enquête heeft het ongewenste cadeau uit het zicht opgeborgen - Circa 25% zet het souvenir puur uit beleefdheid neer

Op de vraag "Hebt u al eens een onpraktisch of weinig smaakvol souvenir gekregen?" antwoordde 56% van de deelnemers aan de enquête het geluk te hebben gehad nog nooit een onnodig huishoudelijk voorwerp te hebben gekregen. Vaatwerk, zoals (wand)borden of mokken, wordt met name genoemd op de vraag welke voorwerpen weinig enthousiasme ontlokken. Beeldjes in allerlei uitvoeringen worden echter ook niet gewaardeerd. T-shirts en magneten staan ook onder aan de lijst met favoriete geschenken, evenals aanstekers.

Ongewenste cadeaus worden vaker weggegooid dan doorverkocht: 12% van de voormalige bezitters geeft toe in het verleden een souvenir te hebben afgedankt. 25% van de ondervraagden geeft aan souvenirs puur uit beleefdheid neer te zetten of te gebruiken. Voor de meerderheid hebben de geschenken weinig waarde: bij 44% van de ondervraagden belanden ongewenste geschenken in de kelder, op zolder of in de kast.

Het volledige persbericht vindt u hier:

http://www.hotel.info/Press.aspx?item=1320&mode=article&lng=NL

Perscontact:

Aleksander Szumilas
hotel.de AG
Hugo-Junkers-Strasse 15-17
90411 Nürnberg
Duitsland
Tel.: +49-(0)911-59832-0
Fax: +49-(0)911-59832-11
E-mail: presse@hotel.info
URL: http://www.hotel.info

hotel.info

CONTACT: .