Gemeente Eijsden-Margraten

Meer nieuwsberichten

Plaatsing bladkorven

Onlangs zijn in de gemeente weer ruim 60 bladkorven geplaatst. Dit met het oog op de herfst die zijn intrede heeft gedaan en dat betekent automatisch dat de bomen hun bladeren laten vallen.

Deze korven zijn geplaatst om tegemoet te komen in de kosten die voor rekening van de individuele burger zouden komen wanneer de gevallen bladeren van gemeentelijke bomen via de gewone groene afvalcontainer afgevoerd worden .

Met het plaatsen van de bladkorven en het afvoeren van het afval worden onkosten gemaakt. Daarom zijn de bladkorven met een beperkte hoeveelheid geplaatst op plekken waar veel gemeentelijke bomen staan en de bladval voor overlast kan zorgen.

Uiteraard is het absoluut niet de bedoeling, dat de bladkorven voor het dumpen van ander (groen) afval of snoeiafval worden benut. Wanneer dat door de medewerkers van de gemeente bij het periodiek ledigen wordt geconstateerd, zal de betreffende bladkorf per direct worden verwijderd.

Plaatsing bladkorven:

Banholt: bij de Lourdesgrot;
Bemelen: bij de glasbak;
Cadier en Keer: Margrietstraat bij de huisnumers 8,26,32; 5,13,31; Pastoor Kickenweg;
Blasiushof (2 stuks); Irenestraat (2stuks)
Eckelrade: Molenweg bij Thomma;
Eijsden: Verdistraat; Diepstraat 2x; J.P. Sweelinckstraat; Prins Bernhardstraat; Trichterweg; Veldje; Beezepool; Vroenhof; Burg. Wijnandsstraat; Keuleman/Capucijnenstraat; Groenstraat; Courtpendu; De La Margellelaan; Graaf de Geloeslaan; Joseph Partounsstraat; Achter het Haasken; De Bak; H. Smeetsstraat; Breusterstraat; Gronsveld: Rijksweg thv kerk; Julianastraat; Hogeweg glasbak; Margraten: Irenelaan, Burg. Ronckersplein, Julianalaan, Beatrixlaan (2 stuks); Bernhardlaan; Veldekesstraat;
Mesch: school; Red Horsestraat; Kerkplein;
Mheer: Past. Gilissenstraat (2 stuks); Kastanjelaan (2 stuks): Jonge Hagen: Duivenstraat;
Noorbeek: Brigidastraat, Schoolstraat, Onderstraat; Oost-Maarland: Kerkplein; parkeerplaats Catharinastraat; Sint Jozefstraat-Rijckholterweg;
Rijckholt: Carolusweg;
St. Geertruid: Julianaweg (parkeerplaats);
Terlinden: Kütersteenweg.