KNHS

Tuigpaarden en landelijke ruiters centraal op eerste NIC-dag 10 oktober 2011
DJ Mekkes Bentley

Wanneer het Noordelijk Internationaal Concours hippique NIC Assen op woensdag 19 oktober begint, staan de landelijke ruiters en de tuigpaarden centraal. Voor de laatstgenoemde categorie wordt NIC Assen bijzonder. Tijdens het Tuigpaardenfestijn op woensdagavond (aanvang 19.00 uur) krijgen de bezoekers een unieke wedstrijd voorgeschoteld.

Nooit eerder kwamen de beste tuigpaarden van Nederland in één wedstrijd tegen elkaar uit. Bij NIC Assen in de TT Hall gebeurt dat op 19 oktober wel. Het puikje van de zalm komt in de ring, waarbij de toppers in de tuigpaard-categorieën 2, 3 en 4 het tegen elkaar zullen opnemen. Grote namen zullen present zijn, zoals Hanneke en Derk-Jan Mekkes (Doezum), Lambertus Huckriede (Enschede), Henny Harink (Ambt-Delden) en Jan Jordans (Landgraaf). Maar ook uit de regio zijn de toppers aanwezig, zoals Stal Boelens (Donderen), Klaas de Jong (Grijpskerk), Leendert Veerman (Wittelte), Klaas Bosma (Dwingeloo) en Kees Haak (Ter Apel).
Derk-Jan Mekkes brengt zijn topper Primeval Bentley VDL voor het voetlicht. In augustus van dit jaar wist Derk Jan Mekkes met de vijf-jarige vos de competitie van de KNHS Silfit Masterclass op zijn naam te schrijven. Lambertus Huckriede komt met zijn twee toppaarden Unaniem en Business naar Assen. Onlangs werd Huckriede in Norg voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen ereklasse met de super lopende Unaniem. Stal Boelens komt met Cutella en Utella (moeder en dochter) naar het NIC en Klaas de Jong brengt zijn mooie bruine Wantij in de ring.
Het Tuigpaardenfestijn van NIC Assen belooft een uniek evenement te worden.