Gemeente Soest

Soester bedrijven op weg naar duurzaamheid (minder uitstoot CO2)

10 oktober 2011

Naar aanleiding van het vorig jaar gepubliceerde Duurzaamheidsplan van de gemeente, waarbij een viertal thema's gebieden werden gedefinieerd, te weten Gemeentelijke Organisatie, Leefomgeving, Wonen en Werken, hebben een 20-tal Soester bedrijven zich aangesloten bij het: "Bedrijven Platform Duurzaamheid"

met het doel:

* Kennis en kunde op het terrein van Duurzaamheid met elkaar te delen,

* Het aantal bedrijven dat voldoet aan het internationale milieumanagement systeem, ISO-14001, te verdubbelen,
* Het gebruik van alternatieve brandstoffen binnen het bedrijven wagenpark te stimuleren.

Op 7 september jl. hebben deze bedrijven in het bijzijn van wethouder Harry Witte, een business plan vastgesteld waarbij concrete acties zijn vastgelegd om de komende drie jaar duurzamer te gaan werken en CO2 reductie te realiseren. Wethouder Witte: "Deze bedrijven in Soest en Soesterberg laten zien dat zij duurzaamheid ook hoog op de agenda hebben staan. Daar ben ik erg blij mee."

Op 11 november aanstaande, op de Dag van de Duurzaamheid, zullen de bedrijven een Convenant ondertekenen waarin zij zich committeren aan de doelstellingen van het business plan en de te behalen besparingen.

Het Platform wil meer Soester bedrijven stimuleren om lid te worden en samen in dit Platform concreet aan de slag te gaan, zodat ook deze bedrijven kunnen profiteren van de voordelen van deze Duurzaamheid acties. Uitgebreide informatie is te vinden op de website: www.zakelijksoest.nl/bedrijven-manager/28/duurzaamheid.html