Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV walgt van voorstel om besnijdenis meisjes te legaliseren

De PVV vind het pleidooi van strafjurist Wouter Limborgh om het besnijden van meisjes te legaliseren te idioot voor woorden.

PVV kamerlid Willie Dille: "Het besnijden van meisjes en vrouwen is een barbaarse daad. Het kan niet zo zijn dat we dit soort mishandelingen gewoon gaan vinden. Dit is een hellend vlak en een bewijs dat de islamisering van Nederland aan de gang is".

De PVV wil een keiharde garantie van de regering dat de besnijdenis van meisjes voor altijd strafbaar blijft, en heeft inmiddels over deze zaak schriftelijke vragen gesteld.

Vragen van het lid Dille, Van Klaveren en Wilders (allen PVV) aan de minister van V&J en VWS n.a.v. het voorstel in het AD van 10 oktober j.l. om besnijdenis van meisjes te legaliseren.


1.)
Bent u bekend met het proefschrift "Culturele vrijheid en het Strafrecht" waarin de strafjurist Wouter Limborgh pleit voor het legaliseren van het besnijden van meisjes?


2.)
Bent u het met de PVV eens dat het besnijden van meisjes en vrouwen een barbaarse daad is,en dat het in Nederland voornamelijk voor lijkt te komen bij meisjes met een islamitische achtergrond? Zo nee waarom niet?


3.)
Bent u het eens dat we de islamisering van Nederland in de hand werken als we dit gaan toestaan? Zo nee waarom niet?


4.)
Wilt u garanderen dat het besnijden van meisjes ten alle tijden strafbaar zal blijven, in welke vorm dan ook? Zo nee waarom niet?

Dille
Van Klaveren
Wilders