Rochdale


06 oktober 2011

Eerste kunststraat in Transvaal geopend

Buurtbewoners van de Transvaalbuurt kijken verrast naar de eerste kunstvitrine die officieel wordt geopend.

Het is er een van meerdere die vanaf nu te bewonderen zijn in de Christiaan de Wetstraat, ofwel de allereerste kunststraat.

Acht thema's
Omdat de dichtgezette ramen en donkere portieken in de Christiaan de Wetstraat niet echt bijdroegen aan een veilige en leefbare wijk, liet Woningstichting Rochdale ze weer open maken. Kunstenaars kregen de opdracht om samen met de bewoners van de Transvaalbuurt 'iets te bedenken' achter deze ramen. Enkele maanden hebben de kunstenaars Noud Verhave en Murielle Clément samen met omwonenden en overige kunstenaars gewerkt aan ideeën, ontwerpen. Acht vitrines kregen een geheel eigen thema en/of een directe link met de buurt. Hester van Buren, lid van de Raad van Bestuur van Rochdale verrichte de officiële handeling samen met Jeroen van Spijk, stadsdeelwethouder Oost voor o.a. Kunst & Cultuur en Bewonersparticipatie, de kunstenaars en de bewoners.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, M 06 - 212 58 004 of mail ndeleeuw@rochdale.nl. Op vrijdag kunt u terecht bij Joram Bronwasser, communicatieadviseur. M 06 519 38 337 of mail