Watersportverbond - KNWV

Succesvolle Special Beachday

maandag 10 oktober 2011

De Special Beachday, die op 24 september jl. werd gehouden op het Haagse strand en op zee, was een groot succes. Het weer was natuurlijk buitengewoon goed, maar de ook vanwege de mooie ervaring die de deelnemers, mensen met en zonder beperking, op hebben gedaan.

Bron: gemeente den haag

Verschillende leden van de Kustzeilvereniging Scheveningen namen deelnemers mee op hun catamaran, om te proeven van het zoute water en de snelheid van een catamaran. Alle deelnemers kwamen met een grote glimlach van het water af. Ook de vrijwilligers vonden het een mooie ervaring om hun sport met minder validen te kunnen delen.

Suppen
Enthousiaste surfers namen deelnemers mee om te Stand Up Paddelen (suppen), de nieuwste trend op watersportgebied. Een sport waarbij je, staand, op een groot golfsurfboard jezelf voortbeweegt door middel van een peddel. Een quote van één van de valide deelnemers aan het Stand Up Paddelen: âIk schaam me. Ik dacht als kitesurfer zijnde, dat doe ik wel even. Uiteindelijk viel ik vrij direct van het Supboard af, terwijl een deelnemer met een evenwichtstoornis er meteen op bleef staanâ.

Meer activiteiten
Ook op het strand waren de nodige activiteiten, waaronder natuurlijk beachvolleybal. Er waren professionele instructeurs aanwezig om de minder valide deelnemers te laten ervaren hoe ook zij fanatiek kunnen beachvolleyballen.

De succesvolle dag werd afgesloten met een barbecue en er werd al gesproken over de Special Beachday 2012.