Watersportverbond - KNWV

Kiran Badloe wint RS:X Talentploeg Qualifier

maandag 10 oktober 2011

Kiran Badloe wint met grote overtuiging de Delta Lloyd Talentploeg RS:X Qualifier. Afgelopen weekend verzamelden de Nederlandse RS:X surfers zich in Medemblik, voor de belangrijkste selectiewedstrijd van het seizoen: Wie plaatst zich voor de Delta Lloyd Talentploeg (voorheen MGB) en wie niet?

Zaterdag waren de omstandigheden zeer gevarieerd met veel wind tijdens de regenbuien. Zondag begon relatief rustig, terwijl de wind steeds harder en harder toenam. Kiran Badloe legde de lat zeer hoog. Met straatlengtes voorsprong en acht overwinningen na acht gevaren races, streept Kiran zelfs een 1e plaats als slechtste resultaat weg. Achter Kiran werd de spannendste strijd gestreden.

Overige podiumplaatsen
Matthijs van ât Hoff kwam met de meeste tweede plekken het beste uit de strijd om de verdeling van de overige podiumplaatsen. Marc van Santen voer zichzelf zeer constant naar derde podiumplek met vooral heel veel derde plaatsen.

Bij de dames was de strijd niet minder spannend. Lilian de Geus kwam zes maal als eerste dame over de eindstreep. Lilian kreeg het echter niet kado. Kersverse nieuwkomer op de RS:X, de vijftienjarige Sara Wennekes, voerde druk bij de volwassen dames flink op. Regelmatig ging ze na de eerste ronde aan de leiding, om pas in de laatste rakken gepasseerd te worden.

Met de selectie wedstrijden achter de rug, worden komende week de atleten voor de nieuwe Talentploeg selectie uitgenodigd. Het
Talentploeg programma, onderdeel van het Watersportverbond Talentplan, is de snelweg die windsurfers begeleidt op hun route naar de kernploeg.

Uitslagen RS:X Talentploeg Qualifier

Topzeilacademie Scheveningen
De RS:X Talentploeg van het Watersportverbond zal het IJsselmeer verruilen voor de Noordzee. De vaste trainingslocatie in Medemblik is onlangs al ingewisseld voor het Nationaal Topzeil Centrum in
Scheveningen.

De verhuizing van de RS:X Talentploeg naar Scheveningen sluit naadloos aan op de aankomende lancering van de Watersportverbond
Topzeilacademie. In Scheveningen wordt hard gewerkt aan de realisatie van de Topzeilacademie. Wonen, studeren en trainen op een steenworp afstand van elkaar, waarbij urenlange reistijden tot het minimum worden beperkt. Zodat minder tijd verloren gaat aan reizen en er meer tijd overblijft om te trainen.

RS:X Talentploeg 2011/ 2012