Politie Rotterdam-Rijnmond

Politie onderzoekt dood meisje

Datum incident: 10-10-2011 Locatie: Boergoensestraat - District/dienst: Korps / overig

Datum publicatie: 10-10-2011 15:20

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in een woning aan de Boer-goensestraat, het stoffelijk overschot van een meisje aangetroffen. Het lichaam werd aangetroffen nadat de politie een onderzoek in de woning instelde naar de vermis-sing van de 10-jarige Jennefer van Oostende. De politie gaat er van uit dat het om het lichaam van Jennefer gaat, maar nader onderzoek moet daarover definitief uit-sluitsel geven. Jennefer werd sinds zaterdagavond vermist. De 26-jarige bewoner van het pand is als verdachte aangehouden.

Direct na het bekend worden van de vermissing, op zaterdagavond rond 21.30 uur, is de politie een uitgebreid onderzoek gestart. Het onderzoek richtte zich op de route van de woning aan de Boergoensestraat naar de woning van haar vader en de wo-ning van haar moeder, maar ook op haar omgeving. Zo is er een uitgebreid buurton-derzoek ingesteld, ook heeft de politie met speurhonden diverse routes onderzocht en heeft cameratoezicht continu meegezocht. Er zijn berichten via Burgernet ver-spreid en SMS alert is ingezet. Verschillende media zijn ingeschakeld, er zijn flyers in de buurt verspreid, taxichauffeurs zijn opgeroepen ook mee uit te kijken naar Jennefer, evenals het open-baar vervoer. Uiteraard is er ook een bericht uitgegaan naar alle politie-eenheden in de stad om uit te zien naar het meisje, net als naar patrouillevaartuigen van de Zee-havenpolitie. Ook is een speciale eenheid van de politie actief op straat op zoek ge-gaan naar het meisje. Op de sites van de politie en op RijnmondVeilig.nl zijn oproe-pen geplaatst en in de loop van zondag is een Amber alert uitgegaan.

In de loop van zondag is het recherche team, dat de vermissing onderzoekt uitge-breid van 12 tot 25 personen.

Het rechercheteam heeft rond middernacht een instap gedaan in de woning aan de Boergoensestraat. Naar aanleiding van onder andere telefoongesprekken vanuit de woning werd duidelijk dat de bewoner als verdachte van de vermissing van Jennefer kon worden aangemerkt. De man is toen ook aangehouden. Direct daarna is op last van de Rechter Commissaris een zoeking gestart in de woning. Tijdens dit onderzoek werd het lichaam aangetroffen. Hoewel nader onderzoek definitief moet uitwijzen of het om het lichaam van Jennefer gaat, gaat de politie daar wel van uit.

De afdeling Forensische Opsporing doet op dit moment uitgebreid onderzoek in de woning .