Gemeente Delfzijl

Samenwerking in aanpak multiprobleemsituaties

Op maandag 10 oktober hebben de gemeentebesturen van Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum een convenant ondertekend met vertegenwoordigers van organisaties die deel uitmaken van het uitvoeringsnetwerk OGGz (Openbare Geestelijke Gezondheidszorg).

Dit netwerk is gericht op de aanpak van multiprobleemsituaties van sociaal kwetsbare mensen. De OGGz werkt sinds kort met het cliëntvolgsysteem `NOIS'. Dit maakt het nodig een nieuw convenant en privacyreglement vast te stellen ter vervanging van het bestaande convenant. Naast gemeenten werken hierin samen woningcorporaties, thuiszorgorganisaties, GGD, Lentis, politie, Zonnehuisgroep noord, VNN, Limor, De Zijlen, Novo, MJD, SW&D, MEE Groningen, VKB en ISD.

Ondertekening OGGz convenant

Vlnr zittend: wethouder T. van der Veen (gemeente Delfzijl), burgemeester R. Pot (gemeente Appingedam), wethouder O. Hartman (gemeente Loppersum) en wethouder H. Sienot (gemeente Eemsmond) weten zich door organisaties uit het uitvoeringsnetwerk OGGz gesteund in de aanpak van multiprobleemsituaties van sociaal kwetsbare mensen. Samen hebben zij daarvoor een convenant ondertekend en een privacyreglement vastgesteld.