Haven Amsterdam

Westpoort op de kaart: vijf partijen, vijftig acties

10 oktober 2011

Ondernemersverenigingen ORAM en OV Westpoort, Kamer van Koophandel Amsterdam en de gemeentelijke diensten Ontwikkelingsbedrijf en Haven Amsterdam hebben op 27 september voor het oog van een kleine 200 ondernemers het Actieprogramma 'Westpoort op de kaart' ondertekend.

v.l.n.r. Wethouder Freek Ossel, Paul Wevers (ORAM), Peter Bos (OV Westpoort), Hankie van Baasbank (KvK), Wim Vlemmix (Haven) en Cis Apeldoorn (Ontwikkelingsbedrijf)

Uitgangspunt daarin is dat deze vijf partijen gezamenlijk hoog zullen inzetten om van Westpoort een gebied te maken waarmee rekening gehouden moet worden: een ankerplaats in Amsterdam met volop ruimte en mogelijkheden voor ondernemers. Ruim 50 acties liggen daaraan ten grondslag.

Acties

Een betere bereikbaarheid, meer veiligheid en goede voorzieningen, aanpak van de kantorenleegstand en een gebiedsgericht horecabeleid zijn daar voorbeelden van. Het aantrekkelijker maken van het gebied en inzetten op een uitstekend vestigingsklimaat, moet bedrijven uit het binnen- en buitenland interesseren om zich te willen vestigen en te willen blijven. Eerste ambitie: in 2013 moet Westpoort tot de beste tien bedrijfsterreinen van Nederland behoren. Gebiedsmarketing vormt een belangrijk onderdeel, volgend jaar gaat een campagne van start.

Unieke samenwerking

Wethouder Westpoort Freek Ossel roemde in zijn toespraak de unieke samenwerking van de partijen. 'Een bijzondere prestatie. Het betekent dat we vertrouwen hebben in elkaar én in de mogelijkheden van het gebied.'

Nominatie in categorie 'sociaal'

Het Actieprogramma had al de aandacht getrokken van deskundigen op het gebied van bedrijventerreinen. Het vakblad 'Bedrijventerrein' nomineerde Westpoort in de categorie Sociaal': gebaseerd op de manier van samenwerken, het Actieprogramma en de 50 actiepunten.

Aantrekkelijk voor investeerders

Ook investeerders weten de weg naar Westpoort te vinden: op 16 december opent Holiday Inn Express een nieuwe hotelvestiging naast station Sloterdijk in een voormalig kantoorpand.

Meer informatie?