Nederlands Jeugdinstituut

Eerste landelijke Week van de Opvoeding

10 oktober 2011

Tijdens het congres 'Positief Jeugdbeleid' in Burgers' Zoo heeft staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner letterlijk de aftrap verzorgd van de eerste landelijke Week van de Opvoeding. De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport trapte een grote bal de zaal in, waarmee de opvoedweek feestelijk werd geopend. Vanaf vandaag vinden er in het hele land meer dan 1.200 activiteiten plaats om ouders en mede-opvoeders in het zonnetje te zetten: van opvoedspellen tot voorleesrecords en van een congres voor ouders tot diverse thema-avonden. Logo Week van de Opvoeding

De staatssecretaris benadrukte dat ze veel waarde hecht aan dit initiatief en dat deze eerste week zeker niet de laatste zal zijn: 'Opvoeden is vormgeven aan de samenleving van morgen.'

Ervaringen en vragen delen

Tijdens de Week van de Opvoeding krijgen ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren de kans om ervaringen over opvoeden en opgroeien te delen, om nieuwe informatie op te doen, om bevestiging te geven én te krijgen maar ook om de gewone alledaagse opvoedvragen aan elkaar te stellen. Opvoeden doe je immers met elkaar! De activiteiten zijn zeer divers en worden georganiseerd door vele landelijke, regionale en lokale organisaties. Ze staan vermeld op www.weekvandeopvoeding.nl.

Initiatiefnemers

De Week van de Opvoeding is een initiatief van de gemeenten Den Haag en Roosendaal; de Ouder- en Kindcentra in Amsterdam; de Centra voor Jeugd en Gezin Rijnmond in de regio Rotterdam en omstreken; de Centra voor Jeugd en Gezin in Haarlem, 's Hertogenbosch, regio Lekstroom en Utrecht-West; de Family Factory; J/M voor Ouders; de VNG; STIVORO; het Trimbos-instituut en het Nederlands Jeugdinstituut.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Week van de Opvoeding kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van het Nederlands Jeugdinstituut: telefoon (030) 230 63 49, e-mail . Op www.weekvandeopvoeding.nl vindt u onder de knop 'Pers' feiten over ouderschap en tips voor positief opvoeden. Volg de Week van de Opvoeding via www.twitter.com/weekvdopvoeding en www.facebook.com/weekvandeopvoeding.