Gemeente Veenendaal


Nieuwbouw Zuidpoort voegt iets toe

Wethouder Hollander âDe nieuwbouw bij Zuidpoort voegt iets toe aan de uitstraling van het centrum van Veenendaalâ

âDe nieuwe ontwikkeling op de plaats van het oude postkantoor en het oude dienstenkantoor komt er erg mooi uit te zien en voegt echt iets toe aan de uitstraling van het centrum van Veenendaal,â stelt wethouder Arianne Hollander. Op het terrein worden wonen en commerciële dienstverlening gecombineerd. Momenteel worden de bestaande gebouwen gesloopt om het terrein klaar te maken voor bebouwing. De gebouwen worden momenteel omringd door schuttingen. Donderdagvond 6 oktober werden de plannen voor de nieuwbouw op de plaats van Zuidpoort toegelicht aan belangstellenden. Naar verwachting start de bouw in 2012.

Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen:


1) Hoe is de planning?

Momenteel wordt er gesloopt. De officiële sloophandeling is naar verwachting eind oktober. Eind van het jaar is dat klaar. Dan wordt begin 2012 gestart met de bouw. De planning is afhankelijk van de verkoop van de panden en appartementen.

Â


2) Kan ik nog bezwaar maken?

De ontwerpvergunning ligt momenteel ter inzage. Tot en met 3 november kunnen zienswijzen worden ingediend. Meer informatie hierover kunt u vinden via de website van gemeente Veenendaal: www.veenendaal.nl.

Â


3) Komt er een parkeergarage onder het gebouw? In het pand wordt op de begane grond - achter de ruimten voor commerciële dienstverlening - geparkeerd in een parkeersysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van een lift. Hierdoor kan zeer compact worden geparkeerd. Deze parkeerplaatsen zijn bestemd voor bewoners. Bezoekers kunnen parkeren op de openbare parkeerplaatsen.

Â


4) Hoe hoog wordt de nieuwbouw?
Het vigerende bestemmingsplan staat een hoogte van 22 meter toe. Om te voorkomen dat aan de Sandbrinkstraat â tegenover de bestaande bebouwing
- een doorlopende hoogte van 22 meter wordt gerealiseerd, is er hier gekozen voor een hoogte die varieert tussen de 18 en 21 meter. Daarentegen wordt langs de centrumring, op de hoek met de Raadhuisstraat een hoogteaccent gerealiseerd van 29,7 meter. Â


5) Heeft u nog vragen?

Als u vragen heeft, neem dan contact op met gemeente Veenendaal, mevrouw Van Lankveld: 0318-538538. We staan u dan graag te woord.

Â

Â