Amsterdam RAI

Amsterdam RAI behaalt duurzaam resultaat

10-10-2011 Met het benoemen van `RAI behaalt duurzaam resultaat' tot officiële kernwaarde, borgt Amsterdam RAI op ondubbelzinnige wijze haar duurzaamheidbeleid in de organisatie. Dit staat te lezen in het duurzaamheidverslag dat Amsterdam RAI op 10 oktober 2011 heeft gepubliceerd. Op een heldere manier laat het Amsterdamse beurs- en congresbedrijf zien hoe zij maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds verder integreert in haar organisatie.

Pagina-inhoud
Met de verankering van MVO in haar missie, wil Amsterdam RAI haar ambitie om in 2013 de meest duurzame locatie voor evenementen te zijn in Europa kracht bij zetten. De kernwaarde geeft sturing en heeft er in 2010 voor gezorgd dat duurzaamheid concreet is opgenomen in de afdelingdoelstellingen. Tegelijk is eind 2010 een MVO-manager aangesteld die zorgt voor de aanscherping en uitvoering van het MVO-beleid en is er een organisatiebreed netwerk van MVO-ambassadeurs actief.

Zeven pijlers
Amsterdam RAI werkt aan duurzaamheid op een zevental pijlers: energie en klimaat, mobiliteit, water, afval, medewerkers,
ketenverantwoordelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid. Met betrekking tot mobiliteit springt de OV-deal het meest in het oog. Amsterdam RAI wil haar bezoekers waar mogelijk alternatieve vervoerswijzen voor de auto aanbieden. Daarom wordt in 2011 en 2012 de samenwerking met de NS voortgezet en de zogenaamde OV-deal aangeboden tijdens eigen beurzen (zowel nationaal als internationaal) en diverse beurzen van derden.

Amsterdam RAI heeft de intentie om alle verlichting in het RAI-complex de komende jaren te vervangen door energiezuinige verlichting. In 2010 is door de vervanging van de verlichtingsarmaturen in vier van de elf hallen een energiebesparing van 33% gerealiseerd.

Duurzame ambitie
Duurzaamheid staat al jaren hoog op de agenda bij Amsterdam RAI. Enerzijds omdat het maatschappelijk belang voor de stad en regio in beslissingen altijd al nadrukkelijk is meegewogen. Anderzijds gelooft de RAI dat duurzaamheid waarde toevoegt waarde aan de organisatie en uiteindelijk leidt tot meer klanten en betrokken medewerkers.

Nederlands grootste beurzen- en congrescentrum voldoet met het Gouden Green Key keurmerk nog steeds aan de hoogste eisen in de categorie hotels/conferentiecentra voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Dankzij het zilveren keurmerk van Earth Check blijft Amsterdam RAI in de Europese MICE-markt (Meetings, Incentives, Conventions & Exhibitions) een leidende positie innemen op het gebied van duurzaam ondernemen.

Evenwichtig overzicht
Het duurzaamheidsverslag is gemaakt in samenwerking met BECO Groep en opgesteld volgens de richtlijnen van de GRI B (Global Reporting Initiative). Voor het volledige duurzaamheidsverslag 2010, klik hier.


---
==
Noot voor de redactie (