Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten-Hyllner trapt opvoedweek af

Persbericht van Nederlands Jeugdinstituut NJi

Arnhem, 10 oktober 2011 - Tijdens het congres Positief Jeugdbeleid in Burgers' Zoo heeft staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner van Volksgezondheid, Welzijn en Sport letterlijk de aftrap verzorgd van de eerste landelijke Week van de Opvoeding. Een hele grote bal werd de zaal ingetrapt, waarmee de Week van de Opvoeding feestelijk werd geopend. Vanaf vandaag vinden er in het hele land meer dan 1200 activiteiten plaats om ouders en andere mede-opvoeders in het zonnetje te zetten: van opvoedspellen tot voorleesrecords en van een congres voor ouders tot diverse thema-avonden.

De staatssecretaris benadrukte tijdens de opening dat ze enorme waarde hecht aan dit initiatief en dat deze eerste week ook zeker niet de laatste zal zijn: 'Opvoeden is vormgeven aan de samenleving van morgen.'

Tijdens de Week van de Opvoeding krijgen ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren de kans om ervaringen over opvoeden en opgroeien te delen, om nieuwe informatie op te doen, om bevestiging te geven én te krijgen maar ook om de gewone alledaagse opvoedvragen aan elkaar te stellen. Opvoeden doe je immers met elkaar! De activiteiten zijn zeer divers en worden georganiseerd door vele landelijke, regionale en lokale organisaties. Ze staan vermeld op de website www.weekvandeopvoeding.nl.

*

Links:
http://www.weekvandeopvoeding.nl



Razende Robot Reporter