Universiteit Twente

10 jaar NIKOS kenniscentrum voor ondernemerschap

10 - 14 oktober 2011

NIKOS, het kenniscentrum voor ondernemerschap van onderzoeksinstituut IGS, viert in de week van 10 tot 14 oktober haar 10-jarig jubileum. Tijdens deze week organiseert NIKOS vier activiteiten en nodigt de hele UT gemeenschap uit.

Het jubileumprogramma start maandag 10 oktober. Om 10.10 uur opent rector magnificus Ed Brinksma op feestelijke wijze de posterexpositie "NIKOS - 10 years enterprising at the University of Twente in 10 posters" in het Atrium van Ravelijn. Beelden en quotes tonen highlights uit de 10-jarige geschiedenis van de jubilaris.

NIKOS pakt uit met een lezing van Russell Hancock, tijdens het grote publieke buffetdiner met VLT VentureClass op donderdag 13 oktober. Dit diner is onderdeel van de maandelijkse netwerkbijeenkomst van het NIKOS programma VentureLab Twente en staat in het teken van 'bruggen bouwen'. Keynote spreker Russell Hancock is CEO en president van het Joint Venture Silicon Valley Network. Dit netwerk is een onafhankelijke denktank in Silicon Valley, met leden afkomstig uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid. Russell Hancock staat bekend als communitybouwer, social entrepreneur en visionair leider. De titel van zijn lezing is: "Joining forces to build a regional ecosystem".

Aandacht voor ondernemerschap en sociale innovatie is er op woensdag 12 oktober tijdens de Inscope conferentie. Keynote speaker is Shaker A. Zahra, the 3 TU-professor of International Entrepreneurship. Hij zal spreken over "Global Technological Developments and Social Innovation". Wetenschappelijke presentaties op 6 deelthema's vormen het verdere ochtendprogramma. De middag staat in het teken van de paneldiscussies rondom de onderzoeksagenda en de ontwikkeling van een regionaal ecosysteem voor sociale innovatie.

PhD studenten die zich bezighouden met "Ondernemerschap en Innovatie" zijn welkom op de doctoral workshop op dinsdag 11 oktober. Medewerking wordt verleend door internationale wetenschappers, waaronder 3TU professor Shaker Zahra en jubilerend hoogleraar innovatief ondernemerschap Aard Groen.

Meer informatie & registratie
http://www.utwente.nl/mb/nikos/news_events/announcements/anniversary10. pdf